fbpx Kommuneoppgjøret: – Sykepleiere er sikret et tillegg på minst 22 000 kroner Hopp til hovedinnhold

Kommuneoppgjøret: – Sykepleiere er sikret et tillegg på minst 22 000 kroner

Kai Øivind Brenden, nestleder i NSF

Sykepleiere og spesialsykepleiere med lang ansiennitet får mest. – Vi har fått gjennomslag, sier NSF-nestleder.

– Vi har blitt enige med arbeidsgiver. Vi har fått et resultat tilsvarende frontfaget, sier Kai Øivind Brenden, nestleder i Norsk Sykepleierforbund (NSF), onsdag morgen.

Altså 5, 2 prosent i lønnsramme.

– Dette innebærer at sykepleiere og spesialsykepleiere er sikret et tillegg på minst 22 000 kroner, sier Brenden.

  • Spesialsykepleiere med 16 års ansiennitet får 28 500 kroner.
  • Sykepleiere med 16 års ansiennitet får 27 300 kroner. 

– Det innebærer en reallønnsvekst for våre grupper, sier Brenden.

Han er nestleder i Unio kommunes forhandlingsutvalg.

KS er kommunenes (unntatt Oslo) arbeidsgiverorganisasjon.

Unio er NSFs hovedorganisasjon.

Også YS og LO har akseptert tilbudet. Akademikerne brøt forhandlingene tidligere i natt.

Gjennomslag for høy ansiennitet og høy utdanning

– Vi har fått gjennomslag for dem med høy ansiennitet og høy utdanning, sier Brenden.

– På hvilken måte?

– De får høyest tillegg.

Brenden legger til:

– Det er ikke sånn at dette alene løser behovene for helse og skole. Men det er en løsning som er akseptabel.

– Det tok sin tid å bli enig?

– Ja, etter det KS sier, er det rekord. Det har aldri vært forhandlet så lenge ut over fristen tidligere. Det er et signal om at dette har vært veldig krevende.

Skal styrke heltid

– I tillegg ble vi enige om at det skal komme to partssammensatte utvalg. Ett skal utrede en egen lønnsgruppe for lærere. Og ett handler om å styrke heltid i kommunene og finne løsninger på det, sier Kai Øivind Brenden.

Kan kreve nye forhandlinger

Partene er også enige om en såkalt reforhandlingsklausul.

– Det betyr at dersom andre organisasjoner i forhandlinger, mekling eller nemndsbehandling oppnår bedre resultat enn vi har fått i disse forhandlingene, så forbeholdes retten til å kreve nye forhandlinger. Dette er vi meget fornøyde med å ha fått inn, sier forhandlingsleder Geir Røsvoll i Unio kommune på Unios nettside.

Røsvoll er leder i Utdanningsforbundet.

Unio har forhandlet for over 140 000 ansatte med høyere utdanning i kommunene.

– Det har vært krevende forhandlinger, men sammen har partene klart å finne fram til konstruktive løsninger som gjorde at vi unngikk mekling. Det er vi fornøyde med, sier Geir Røsvoll.

KS: – Krevende å klare å forene svært ulike krav

– Det har vært krevende, men konstruktive forhandlinger for å klare å forene svært ulike krav. Resultatet gir alle grupper i kommunesektoren reallønnsvekst, med god lønnsutvikling for både lavtlønte og ikke minst utdanningspersonell, sier Tor Arne Gangsø, direktør for arbeidsliv i KS på organisajonens nettside.

Dette var Unios viktigste krav:

  • Reallønnsvekst til alle, med en prioritering av dem med mer enn fire års utdanning og lang ansiennitet.
  • Utredning av eget kapittel eller hovedtariffavtale for lærere i grunnskole og videregående skole.
  • Krav til endringer i hovedtariffavtalen som bidrar til at kommunesektoren er en attraktiv arbeidsplass for ansatte med høyere utdanning, og som fremmer sterke fagmiljøer, gir reelle muligheter for utdanning og kompetanseutvikling og som gir lønnsmessig uttelling.

30 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Atle Eriksen

Psykiatrisk sykepleier
2 uker siden

Dette er bare latterlig! Kr 28.500,- for ansiennitet over 16 år gir meg ca en tusenlapp mer utbetalt i måneden! Jeg nærmer meg snart 30 år som sykepleier, og har gått ned kr 45.000,- i grunnlønn begge gangene jeg skifta arbeidsplass! Sist jeg byttet gikk jeg til kommunen, og her er lønnstapet størst! Min totale ansiennitet er 35 år. Min lange kompetanse og erfaring fra spesialisthelsetjenesten betydde ingenting lønnsmessig da jeg byttet jobb. (Minner om at en nyutdannet ingeniør, som også har 3 år på høyskole/universitetet, har utbetalt ca kr 50.000,- rett fra skolen!!!)
Så nok en gang klarer ikke NSF å gjøre jobben for sine medlemmer!! Latterlig!

Egil Andersen

Psykiatrisk sykepleier
2 uker siden

Enig, dette er latterlig. En tusenlapp årslønn ii forskjell på vanlig sykepleier og spesial spl. Videreutdanning frarådes på det sterkeste, spesielt om du jobber i kommune. Nyansatte spl som kommer rett fra skolen går fort forbi oss som har lang ansiennitet. Melder meg nå ut av NSF, har bruk for kontigent kronene selv for å betale renter, strøm og mat.

Bente Olise Hestad

Spesialsykepleier
2 uker siden

Enig med deg. Jeg tenker også å melde meg ut av sykepleieforbundet.

Spesialsykepleier

Sykepleier
2 uker siden

Jeg må høre om jeg har forstått dette riktig. Får vi 5,2 i lønnsvekst + 28500 i tillegg? Eller kun en lønnsøkning på 28500?

Veronika

Spes.spl
2 uker siden

Kun lønnsøke på 28.500kr

Sykepleier

Ordinær sykepleier med lang fartstid
1 uke 5 dager siden

Dette et feil. Du vil kun få økningen du sikter til når du trer inn i 10 års ansiennitet feks. Du vil kun få 22 000 kr. Ingenting mer.

R

Sykepleier
2 uker siden

Synes dere er flinke som står på, men KS vil åpenbart ikke ha høyere utdannede i kommunene. Jeg forlater yrket neste år etter 12 år i jobben.

S

Psykiatrisk sykepleier
2 uker siden

Samme her. Fagkompetanse verdsettes verken lønnsmessig eller i praksis i kommunen og sykepleierne «dør» eller forsvinner samtidig som behovet øker.

Christine Juell

Degradert Akuttsykepleier
2 uker siden

Jippi, jeg har akkurat 16 års ansiennitet, så da får jeg ihvertfall bittelitt mer enn den lønnen jeg egentlig skulle hatt for 3 år siden. Jeg er i samme situasjon som Atle Eriksen, har blitt fratatt både tittel og lønn etter at jeg skiftet arbeidsplass. Det mest graverende er at det i tillegg er i samme helseforetak!!! Jeg mangler 100.000 i året etter å ha blitt degradert fra Akuttsykepleier til Sykepleier. For meg er det en viktig sum jeg mangler ifht å betjene lån og utgifter, som jeg hadde mulighet til å ha med spesialspl lønn. Det er småpenger for Helse Bergen, og det er en elendig behandling av ansatte. Og jeg vet så inderlig vel at jeg ikke er alene. Det er på HØY tid at NSF gjør noe med dette, at ikke arbeidsgivere rundt omkring kan få velge selv om de vil gi den ene eller andre lønnen. Det blir ikke attraktivt i det hele tatt å videreutdanne seg som sykepleier, når man ikke er sikret at man får lønnen med seg videre. Det er stadig snakk om å øke kompetansen i helsevesenet, men hva er vitsen med det, når vi som videreutdanner oss da plutselig ikke er attraktive lengre fordi vi blir for dyr i drift!!! Heller spare penger, enn å betale for at de ansatte har ekstra kompetanse. Men når systemet er som det er nå, så gir det godt rom for arbeidsgiver å ansatte sykepleiere med videreutdanning UTEN å betale de den lønnen de fortjener. Helt forskrudd at det skal være sånn. Da blir jo vi med videreutdannelse låst til de stedene de gir den riktige lønnen, for hvem bryr seg om vi kunne tenke oss å jobbe et annet sted? NSF må se til å skjære gjennom på dette, det kan ikke fortsette sånn. Det ender med at spesialsykepleierene går ut av yrket pga dette, og jeg er en av flere som ser etter arbeid som ikke har noe med sykepleieryrket å gjøre i det hele tatt, fordi dette er så respektløs behandling!

Anita Vikene

Sykepleier på natt med lang ansiennitet.
6 dager 6 timer siden

Det er jo sånn at hvis stillingen ikke krever spesialsykepleier, så får mann lønn deretter. Hvis en jordmor jobber på sykehjem feks.

Kommunejordmor

Kommunejordmor
2 uker siden

Sidan dykk er eit forbund for både sjukepleiarar og jordmødre saknar eg at dykk seier noko om oss som behandlast i eige kapittel i kommunene!

Jenny Sigurdardottir

Sykepleier(vid. Utd i Diabetes)
2 uker siden

Enig, helt latterlig ! Noen få hundre lapper i lommen ! og ikke ennå har dere fått det til at vi får betalt for sykepleier studentene. Noen kommuner har jo fått det til men ikke alle. vi må dessverre fortsette som en hamster i et hjul, vi kommer ingen vei.

Gry Mette Lorentsen

Sykepleier i kommunen med 16 års ansiennitet
2 uker siden

Vil man få 5,2% av lønn, noe som utgjør 29593,20 av min årslønn. Eller får man 27300,-? For da «taper» vi jo 2300,-. Skjønner ikke helt.

Sykepleier
4 dager siden

Tror det er fordi resten går til den lokale potten...

Nattevakta

Sykepleier natt Hjemmetjenesten
2 uker siden

Kommunen jeg arbeider har valgt å gi rekrutteringstillegg til de som jobber dag/kveld, men ikke til oss som jobber rene nattstillinger... Dette medfører at vi er lavest lønnet av sykepleierne og ikke får noe kompensasjon for ansvaret nattarbeid medfører..

Marte

Sykepleier
2 uker siden

Jeg skjønner ikke tankegangen her, vil man at man skal holde seg i jobben lenge for luselønn? Med over 20 års erfaring og med topp med 16år, frister jo ikke akkurat å fortsette i dette yrke. Det er trist å ikke få følelsen av å bli verdsatt, det er trist at de få det faktisk er av oss ikke blir satt høyrer opp. Vi er der alle døgnets tider, alle dager i året, men det skal bare bli tatt for gitt?
Jeg er lei av å høre om små prosenter i lønnsøkning. Og når man ikke alltid får en 100% jobb selvom man ønsker, er det trist å være i det lave lønnsiktet. Jeg ønsker meg en rettferdig lønn, men man kan stå i med hevet hode og få følelsen av at andre yrkesgrupper ikke ser ned på lønnsmessig.
Hadde jeg ikke hatt en ektefelle hadde jeg aldri kunne ha kjøpt hus, bil og dratt på ferier, og ikke oppdratt mine 4 barn. Lønnen strekker jo ikke til.

Har vært trofast NSFer hele min sykepleie tid, men jeg tror det spøker for medlemskapet nå.

Ragnhild

Sykepleier
2 uker siden

Nok ett dårlig oppgjør for oss i kommunene! Ett minimum av forventning fra min side var at spesialsykepleier i kommune fikk det samme som på sykehus! Men neida..
Bemmanningkrisen er her nå, i dag. Dette nytter ikke for å få folk til å stå i jobb!

Anne-Lise Stavfjord

Spesialsykepleier
2 uker siden

Takk for jobben dere gjør for å forhandle lønn for oss. Flott at dere har fått løftet noe ekstra de med lengst ansiennitet.

Thomas

Sykepleier, 16 år
2 uker siden

Syns jeg leste for kort tid siden at nå skulle sykepleiere være i fokus. Er det vi som er idioter som alltid står og håper og venter på at lovnadene skal innfris? På tide å komme seg ut av forbund og ser allerede etter jobb i andre sektorer..

Jenny

Sykepleier
1 uke 6 dager siden

Men er dere ikke fornøyde? Dette er jo kjempebra sammenlignet med lønnsoppgjøret etter koronaen…. Da fikk vi virkelig avslørt hvor mye vi er verdsatt…mens mange andre satt hjemme…

Malin, 16år ans.

Spesialsykepleier
1 uke 6 dager siden

Skuffende at KS ikke verdsetter livsviktig kompetanse som er vanskelig å rekruttere og beholde i kommunen, mer!

Senest idag fikk jeg vite at naboen signerte jobbavtale - startslønn er 700.000 (altså nybegynnerlønn! ) Bacheloroppgaven er ikke levert én gang, men lønna står.

Jeg ser ingen jobbfremtid i helsevesen.

Isabelle

Sykepleier
1 uke 6 dager siden

Spennende. Hvilket yrket var det naboen din fikk den startlønnen?

Malin

1 uke 6 dager siden

@Isabelle
Hun sluttfører en bachelor i økonomi, og fikk jobb i et privat konsulentfirma som økonom- etter at hun har levert Bacheloroppgaven i juni 24.

Ann Kristin Gundersen

sykepleier
1 uke 6 dager siden

hvorfor kan ikke vi som lærere få et vedlegg til hovedtariffavtalen at utdanning som gir studiepoeng skal avlønnes etter ulike satser? da blir det attraktivt å utdanne seg og man får lønn etter innsats

Hanne

Helsesykepleier
1 uke 6 dager siden

En erfaren sykepleier søkte jobb i vår kommune. Hun hadde ikke spesialutdanning (som stillingen egentlig krevde), fikk jobben allikevel.
MEN, da oppstart nærmet seg, begynte hun ikke allikevel. Hvorfor?? Hun hadde fått jobb i en bank (!) og tilbud om både opplæring, kortere arbeidstid, mulighet for hjemmekontor og mye mer lønn!
Hvis helsevesenet vil beholde og rekruttere sykepleiere, er det kanskje mer enn en drøy tusenlapp i måneden som skal til!?
På tide å løfte dette yrket en gang for alle!

Leif Erik Johansen

Spl
1 uke 5 dager siden

Forbundsleder signaliserte et løft på nærmere 40.000 for å få en reallønnsvekst på ca 1 prosent i år. Da er det heller ikke i år noen grunn til å være fornøyd med forhandlingsresultatene. Har du fremdeles lyst til å være spl, men ønsker høyere lønn? Å gå ut av forbundet gir en liten økning. Å ta seg et år i vikarbyrå gir en større økning - samt at det presser kommunene og foretakene mye mer enn NSF klarer hvis vi er mange nok som gjør spranget til byråene.

Knut

Spesialsykepleier
1 uke 2 dager siden

Det er ingen vits å ta spesialutdanning som kommuneansatt. Jeg vil få lønnsøkning på ca 60 ved søke i spes.helsetjenesten. Og det gjør jeg nå.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse