fbpx Sykepleierstudent og skytterprinsesse Hopp til hovedinnhold

Sykepleierstudent og skytterprinsesse

Kristina Vaseng (21) vant den prestisjefylte skytterprinsesse tittelen på Landsskytterstevnet i Elverum 2010. Foto: Kåre Sylte

Kristina Vaseng (21) vant den prestisjefylte prinsessetittelen på Landsskytterstevnet.

Med åtte av ti innertiere på blinken i siste runde tok hun seieren, men Kristina har et avslappet forhold til skyting. Hun er på ferie med samboeren og benytter anledningen til å konkurrere i "avslappet” feriemodus.


Hva er det beste med å være skytterprinsesse?

 - Jeg fikk et gullsmykke hvor det står det inngravert ”Skytterprinsesse 2010”, og mange kommer for å gratulere og gi klemmer. Den første og beste klemmen fikk jeg av kjæresten min, som også er her. Jeg har fått ei sølvkanne, to medaljer og et sølvbeger. Gaven til skytterprinsessen og skytterprinsen var gavekort på vannpumpe. I går var jeg også med i sommeråpent. Ekstra morsomt var det å få gratulasjoner av DDE og Bjarne Brøndbo, han er som kjent også fra Namsos.


Hvordan ble du interessert i skyting?

 - Jeg var i 14 – 15 årsalderen og syntes det var morsomt å skyte med luftgevær. Pappa kjente noen i skytterlaget, og vi var tre jenter som ble med for å trene. Senere flyttet vi til Namsos og der ble det mer konkurranse. Jeg traff samboeren min på skytebanen. 


Hvor mye trener du?

 - I år har jeg ikke trent en eneste gang. Jeg har hatt et ganske avslappet forhold til skytinga i år og hadde egentlig ikke så store forventninger. Desto mer gledelig er det å vinne den prestisjefylte prinsessetittelen.

 
Hva inspirerer deg til å bli sykepleier?

 - Jeg fikk sommerjobb på omsorgssenteret der min mor arbeider. Jeg fant fort tonen med  sykepleierne på min egen alder og ble inspirert til å søke studiet. Til neste år er jeg ferdig utdannet sykepleier.


Hva er drømmejobben?

 - Jeg vil gjerne jobbe på sykehus. Kanskje på hjerteovervåkingen, jeg synes det virker spennende.


Hvor har du feiret sommerferien?

 - Samboeren min og jeg er på ferie nå! Vi benytter anledningen til å konkurrere på landsskytterskytterstevnet i Elverum. I ettermiddag er det lagskyting. Det blir spennende å se om det blir flere premier.


Ukens navn:   Kristina Vaseng
Født:               Født i Træna like utenfor Molde, 27 mai 1989
Yrke:               Sykepleierstudent
Bor:                 Namsos,
Tilhører:           Nordre Skage skytterlag

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.