fbpx Leger foretrekker leger Hopp til hovedinnhold

Leger foretrekker leger

Blant leger under 35 år er nesten halvparten gift eller samboende med en lege, viser tall fra Legeforskningsinstituttet.

Mens mange mannlige leger før ble sammen med sykepleiere, har den økte kvinneandelen blant legestudentene endret dette bildet.

I 1994 var 19 prosent av legene gift med en lege, mens dette nå nærmer seg halvparten, viser tall fra Legeforskningsinstituttet gjengitt i Dagens medisin.

 

Amor i studietiden

– Det er et langt studium på seks år der studentene er veldig mye sammen, sier medisinstudent Sunniva Roaldseth (26) til NRK. Hun er selv kjæreste med en annen legestudent.

Hun tror også det spiller inn at medisinstudentene har sitt eget studiested, og ikke har så veldig mye kontakt med andre studenter i det daglige.

 

Forstår hverandre

Legepar ser ut til å trives godt med hverandre. Mange synes det er en fordel med en partner som kjenner jobbsituasjonen.

– Forskning viser at mange synes det er lettere å få snakke ut om vanskelige opplevelser i yrket med en partner som forstår dem, fordi de har opplevd det samme, sier Olaf Gjerløw Aasland, som leder Legeforskningsinstituttet.

 

Kvinneoverskudd

To av tre medisinstudenter er nå jenter. Dermed er det spesielt gode muligheter for mannlige studenter som vil ha en kvinnelig legekjæreste.

Tradisjonelt har mange jenter giftet seg med partnere med høyere status og utdanning enn dem selv. Overskuddet av jenter i høyere utdanning gjør at mange må finne andre løsninger.

–- Det blir spennende å se hva disse kvinnene velger å gjøre, sier forsker Ferdinand Mohn ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi ved Universitetet i Oslo til NRK.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse