Slik kan ernæringsmessig risiko følges opp bedre
Et prosjekt på Rikshospitalet viste at sykepleierne tok mer ansvar i ernæringsarbeidet når de fikk undervisning om temaet, og når det ble innført nye rutiner.
Et prosjekt på Rikshospitalet viste at sykepleierne tok mer ansvar i ernæringsarbeidet når de fikk undervisning om temaet, og når det ble innført nye rutiner.
Mange pasientjournaler manglet informasjon om ernæringsmessig risiko, og få pasienter i ernæringsmessig risiko fikk oppfølging.
Mottakere av helsetjenester i hjemmet får kartlagt sin ernæringsmessige risiko i langt mindre grad enn brukere som har langtidsopphold i institusjon.
Bare 1 av 100 eldre ble sjekket for ernæringsmessig risiko ved innleggelse i sykehus. – Skremmende, mener forsker.
Det er utfordrende for hjemmesykepleiere å kartlegge pasientenes ernæringsmessige risiko fordi retningslinjene ikke tar nok hensyn til den hjemlige arenaen.
Undersøkelsen viser at det er viktig med ernæringsmessig oppfølging av KOLS-pasienter som legges inn på sykehus med akutt forveriing for noninvasiv ventilasjonsstøtte.
For å ivareta pasientens ernæringstilstand best mulig trenger sykepleiere en fast sykehjemslege som kjenner den enkelte pasientens ernæringsmessige ønsker og behov.
Studien viser at bare noen få barn med medfødt hjertefeil har hatt en så utfordrende ernæringsmessig situasjon at det har vært nødvendig å legge inn en gastrostomi.