fbpx Fastsykepleierne kommer Hopp til hovedinnhold

Fastsykepleierne kommer

- Svært gledelig, sier Lisbeth Normann.

Sykepleierne ble ikke viet spesielt mye oppmerksomhet da Helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen la frem Samhandlingsreformen i dag. Men det som ble nevnt, lover til gjengjeld bra, mener leder i Norsk Sykepleierforbund, Lisbeth Normann.

- Vi synes Samhandlingsreformen inneholder mye bra, og mener fokuset på en kompetansereform i kommunehelsetjenesten er helt riktig. Samtidig er vi glade for at sykepleierne nevnes i flere sammenhenger når det gjelder å ivareta denne kompetansen, sier hun til Sykepleien.

Vil lovfeste koordinatorrolle

Sykepleierforbundet har tidligere foreslått å ansette fastsykepleiere i kommunene. Tanken har vært at fastsykepleiere skal jobbe tett opp mot fastlegen, og ha et spesielt fokus på å unngå forverring av eksisterende sykdom, og hindre at ny sykdom oppstår.

- Spesielt gledelig er det å registrere at sykepleierne blir nevnt blant de som skal spille en nøkkelrrolle i samhandlingsreformen, mener Normann.  

I sin gjennomgang opplyste helseministeren at han ville lovfeste at pasientene som ofte beveger seg mellom nivåene i helsevesenet, skal ha rett på en navngitt koordinator. Og ifølge helseministeren vil den faste sykepleieren naturlig bli denne koordinatoren.

Fart i lønnskrav

- Vi er fornøyd med at helseministeren foreslår å lovfeste en koordinatorrolle, der en navngitt pasientansvarlig sykepleier skal ivareta pasienten, sier Lisbeth Normann.  

Helseministeren har gjentatte ganger uttalt at fastlegene fortjener en raus lønn for at disse jobbene skal bli attraktive. Nå forventer Normann at sykepleierne tilgodeses i tilsvarende grad.

- Vi regner med at han mener lønn er et virkemiddel som skal gjelde også for andre grupper, og at det derfor ikke skal bli et problem å løfte lønnen til sykepleierne, sier forbundslederen.

På plass i 2012

Samhandlingsreformen legger opp til nye finansieringssystemer og nye lover skal på plass. Helseministeren tar sikte på at reformen skal være endelig på plass i 2012.

Har du meninger om Samhandlingsreformen?
Gi din kommentar her.

Vi regner med at helseministeren mener lønn er et virkemiddel som skal gjelde også for andre grupper, og at det derfor ikke skal bli et problem å løfte lønnen til sykepleierne.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse