fbpx Tar NSF inn for arbeidsretten Hopp til hovedinnhold

Tar NSF inn for arbeidsretten

Onsdag varslet Norsk Sykepleierforbund (NSF) streik ved private sykehus organisert i NHO Service. Nå har NHO Service stevnet NSF inn for Arbeidsretten.

Bakgrunnen for streikevarselet er at NHO Service ikke ønsker å forhandle om en ny tariffavtale for 220 sykepleiere som jobber i private sykehjem og omsorgsbedrifter organisert i NSF.

 

I krig igjen

I januar i fjor streiket NSFs medlemmer i en rekke private sykehjem og omsorgsbedrifter i elleve dager for å få en tariffavtale på linje med den som gjelder for tilsvarende offentlige virksomheter. Streiken ble til slutt stoppet med tvungen lønnsnemnd.

Rikslønnsnemnda ga i sin kjennelse NSF delvis medhold. Avtalen forbundet hadde med de private pleie- og omsorgsbedriftene fikk status som tariffavtale, med ordinært utløp 30. april 2010.

 

Nekter å forhandle

I fjor høst ba NSF om forhandlinger med NHO Service for å revidere avtalen. NHO Service nektet å møte til forhandlinger.  

- Det er ingen logikk i å holde separate forhandlinger. Dersom NSF får mer, vil Fagforbundet ha det samme. Jeg går ut fra at NSF ikke vil ha mindre, sier administrerende direktør Petter Furulund i NHO Service.

NSF mener forbundet har rett til selvstendige forhandlinger om revisjon av sin tariffavtale, men kommunikasjonssjef Signy Svendsen vil ikke kommentere arbeidsgiverforeningens siste framstøt.

- Vi har ennå ikke mottatt noen henvendelse fram dem. Stevningen for Arbeidsretten kjenner vi bare gjennom det som står på nettsiden deres, sier hun til NTB.

 

Venter på stevningen

Heller ikke Arbeidsretten har mottatt stevningen ennå, men regner med at den kommer i løpet av dagen. Først da vil det bli bestemt når rettssaken kan gjennomføres.

Riksmeklingsmann Kari Gjesteby opplyser at hun foreløpig avventer beramming av arbeidsrettssaken før en eventuell mekling blir berammet.

Venter på stevningen fra NHO Service.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse