fbpx 1. For det første- hvorfor sammenslåing? Hopp til hovedinnhold

1. For det første- hvorfor sammenslåing?

Sammenslåingen skulle både spare penger og heve kvaliteten. Aker, Ullevål, Rikshospitalet og Radiumhospitalet ble slått sammen til Oslo universitetssykehus HF (OUS) i januar 2009. Oslo-befolkningen skal ha ett samlet lokalsykehus, samtidig som sykehuset skal betjene hele regionen og på noen områder ha landsfunksjoner.

Før sammenslåingen hadde sykehusene, som ligger geografisk nære hverandre,  overlappende fagkompetanse, og i mange tilfeller samme type pasienter. Innvendingene mot prosjektet går på at det i realiteten var lite overlapping fordi fagområdene var funksjonsfordelte mellom sykehusene.

Sammenslåingen skulle på papiret styrke fag, forskning og kvalitet, og det skulle tas ut stordriftsfordeler.

Ideen til sammenslåingen kan spores tilbake til byggingen av nye Ahus. På midten av 2000-tallet ble det bestemt at Ahus skulle overta 160 000 lokalsykehuspasienter, i hovedsak fra det som da var Aker universitetssykehus, når det var ferdig. Det nye sykehuset måtte dimensjoneres til pasientgrunnlaget.

I februar 2010 ble det bestemt at Aker gradvis skulle trappe ned sykehusaktiviteten, og på sikt bli en såkalt samhandlingsarena for Oslo-sykehusene, Ahus og Oslo kommune.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse