fbpx Hedret som gode lobbyister Hopp til hovedinnhold

Hedret som gode lobbyister

Lønnsopprøret ”Inte under 24 000” har fått tusentals nyutdannede sykepleiere til å si nei til jobber under 24 000 kroner i måneden. Under kåringen av Årets lobbyist i Sverige fikk de svenske studentenes hederlig omtale for sin kampanje.

Strategien bak ”Inte under 24 000” er ikke et stunt utarbeidet av noe PR-byrå. Det var sykepleierstudentene selv som startet lønnsopprøret våren 2011, og som siden har planlagt og drevet den videre.

– Ja, det er flere som har spurte hvilke PR-byrå og kommunikasjonsstrateg vi har brukt, sier Ulrika Blumfelds til Resume. Hun var fram til i vår talsperson for studentopprøret i Stockholm, men jobber nå som sykepleier ved Sabbatsbergs Sjukhus i Stockholm, med en begynnerlønn på 24 000 kroner i måneden.

 

Raskt landsomfattende

Lønnsopprøret blant sykepleierstudentene startet med Facebook-gruppen Nyutexaminerade sjuksköterskor, våga vägra en ingångslön under 24000kr!! “. Initiativet spredde seg rast til alle landets universiteter og høgskoler og er i dag et landsomfattende sykepleieropprør.

I oktober hadde ”Inte under 24 000” sin andre landdekkende manifestasjon for høyere begynnerlønn.  Markeringen fikk bred omtale i svensk presse.

 

Mer enn bare lønn

Livsviktiga.se er en nystartet nettside der mennesker forteller om sitt møte med sykepleiere. Bak den nye nettsiden står blant annet sykepleierstudent og talsperson for lønnsopprøret i Gøteborg, Cie Rosenqvist. 

- Det begynte med at jeg lurte på hvorfor spørsmål om vår lønn bare handlet om økonomi og politikk. Det handler tross alt om mennesker. Jeg ville få inn et annet perspektiv på opprøret. Jeg tenkte på sykepleierne som jeg selv møtte som pasient og hvor mye de har betydd, ikke bare i selve behandlingen men også møtet og tryggheten, sier Cie Rosenqvist.

 

Juryens begrunnelse:

Löneupproret ”Inte under 24 000 kronor” fick tusentals nyblivna sjuksköterskor att säga nej till tjänster som ger mindre än 24 000 kronor i månaden. Sjuksköterskeupproret har satt hårt tryck på landstingspolitikerna och gett förståelse och legitimitet åt sjuksköterskornas lönekrav både bland allmänhet och makthavare.

 

Følg lønnsopprøret på Facebook

Følg Studentopprøret sprer seg

Følg  Livsviktiga.se

Les: Kjempemarkering blant svenske sykepleierstudenter

Les: ”Inte under 24 000” vinner fram

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse