fbpx Kun heltidsstillinger i eldreomsorgen i Trondheim Hopp til hovedinnhold

Kun heltidsstillinger i eldreomsorgen i Trondheim

Nye stillinger i eldreomsorgen i Trondheim skal være heltid.

Hele 60 prosent av alle som jobber i hjemmetjenesten i kommunen i dag er i deltidsstillinger, men fra sommeren/høsten neste år skal bare faste heltidsstillinger lyses ut.

Tiltaket skal finansieres av kommune og stat, melder NRK.

 

Prosjektet skal på sikt omfatte hele eldreomsorgen, men først ute er stillingene i hjemmetjenesten. Målet er blant annet å gjøre hverdagen til de ansatte enklere og mer forutsigbar. 

 

Hever kvaliteten

Hovedtillitsvalgt i Norsk Sykepleierforbund i Trondheim kommune, Gørill Tranås, er svært positiv til forslaget og mener flere heltidsstillinger vil heve kvaliteten på arbeidet.

 – Det er kjempebra. Jeg tror de aller fleste ønsker heltidsstillinger så det er svært positivt at alle får tilbud om det. Sjansen for å miste verdifull informasjon minsker, samtidig får brukerne færre folk å forholde seg til, sier hun.

Heltidsstillingene skal fases inn etter hvert som deltidsstillinger blir ledige.

Tranås viser til at mange av sykepleierstillingene innen hjemmetjenesten i Trondheim er heltidsstillinger allerede i dag. I tillegg ønsker Trondheim å opprettholde ordningen med rekrutteringsstillinger, det vil si at sykepleiestudenter jobber helg og i ferier.

 

Vil koste

Overgangen til kun heltidsstillinger vil koset ekstra i en overgangsfase, samtidig som behovet for arbeidskraft i helgene øker. Hvem som skal dekke de ekstra kostnadene er ennå ikke avklart.

– Stortingsvalget kan være avgjørende her. Hvis det blir blå-blått er det ikke sikker at pengene til dette prosjektet sitter like løst, sier Tranås. 

Trondheim er i dag en rødgrønn kommune med Rita Ottervik fra Ap som ordfører.

 

Samarbeid

Ottervik har tidligere uttalt seg svært positivt om prosjektet, men samtidig understreket i et intervju med NRK:

– Dette kan ikke kommunen løse alene, men vi håper at vi med dette prosjektet kan starte et arbeid som inspirerer partene i arbeidslivet nasjonalt til å ta noen grep mot lønnsoppgjøret neste år.

Ottervik viser til at prosjektet er grundig diskutert med de ansattes organisasjoner, Fagforbundet, Delta, Fellesorganisasjonen og Norsk Sykepleierforbund. Organisasjonene skal involveres i den konkrete utformingen av det nye prinsippet.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse