Tellekurs til åtte på 1-2-3

Blogg

Advarsel til alle lesere som ikke ønsker en runde med telling til tre helger og en i mente per måned. Alle som ikke synes godt om gjennomsnittsberegning av hele livets kalendermåneder bør også skygge unna. For dette blir tydelige tall og klar tale!

Å være sykepleier innebærer ofte at du finner ut når noe er sykt. Sammen med andre finnes tegn på hvorfor. Ta kalenderen: Det er fire uker, i gjennomsnitt, i en måned. Det er derfor også minst fire helger i samme periode. I tillegg er det slik at arbeidstid skal fordeles mellom flere arbeidstakere når du jobber sammen med andre. Hvor mye fritid skal du regne med å ha da, selv om du vet at dine totale timer ikke er flere på jobb enn “vanlige ansatte” utenom turnus? Ikke får du fri på bevegelige helligdager, og der mista du ti. Kompensasjon av dette må forhandles. I tillegg forsvinner fort familiær goodwill, om du allerede har slikt.
 
En kollega, erfaren tillitsvalgt og fast i blikket, snakker til meg på telefonen. Hun blir litt grøtete i stemmen når jeg går litt hardere til verks på hvorfor status er som den er ved arbeidsplassen. Jeg vil forstå hvorfor. Hun vil bevare fatningen. Men den brister litt når hun forteller at hun og kolleger gråter når de er alene på medikamentrom og i situasjoner de kan slippe blikket ned. De er slitne. Trøtte, utslitte og fortvilet over å stadig stå til rette og til disposisjon. I en bransje hvor mangel på kjeft er synonymt med “god tilbakemelding”, i et helsevesen som stadig fortelles av økonomer at vi må bli mer “effektive”. Når fritid anses som ordrereserve hos en lojal stab, så er vi på ville veier. Nå er vi på vei rett ut i villmarken. Kollektivt. Om  mine kollegers innsats “belønnes” med den respektløse behandlingen vi nå ser, fra det regjeringsnedsatte arbeidstidsutvalgets flertall, gjør Stortinget dette såret til en kronisk verkebyll. Få jeg kjenner vil glede seg til en slik rekrutteringsjobb vi da står overfor. Den er allerede formidabel.
 
Men for all del: Det har vært åpenbart lenge at slike som meg ikke har en stemme som myndigheter vil lytte til. Noen vet åpenbart bedre når det gjelder organisering av min arbeidstid. Disse “noen” er imidlertid ikke å se i praksisfeltet. Det er like greit; der hadde de ikke klart å stå i funksjon lenge. I helsevesenet bygger vi kompetanse også i grupper, i samhandling, og i kontekst. Resultatene blir bedre når erfaring får vokse i en stabil stab. Da må imidlertid tonen fra regjering og arbeidsgivere bli en annen; det kan hende at det ikke er så mange som ønsker seg en framtid i min bransje om alle bare skal telle helgene til to. Mens arbeidsgiver har fått rett til å diktere minimumshviletid mellom vaktene slik at du ikke får sove 8 timer. Tar du i tillegg til alt jeg har pekt på mer helgefri fra oss nå, så ryker strikken for mange. Derfor:
 
1-2-3: #neitakk til mer enn tredje hver helg på jobb!