fbpx In urgent need for a brunette? Hopp til hovedinnhold

In urgent need for a brunette?

-A brilliant brunette with a lot of blonde moments?

Vi tar den på engelsk denne gangen. Like greit, ikke sant? For størrelse er viktigst, kjøttvekta teller i avgjørende øyeblikk, og - let's face it: norsk er ikke et verdensspråk ennå. Vi har våre øyeblikk i skisporet, for tida litt før andre kommer i mål, men sånn ellers: Nope. Og nå skal det visstnok gå så fort nedover med oss alle at vi ikke trenger å smøre med verken olje eller glidemiddel for å renne raskt ned. Økonomene sier det, regjeringa sier det, arbeidsgiverne sier det. 
 
Men hva sier boligmeglerne? Et lyspunkt! Hvis alt går ned, så blir det kanskje enklere for førstegangsetablerere, for eksempel nyutdannede sykepleiere med litt lavere startlønn enn mange, å få lån? NSF har jo slikt som medlemsfordel også. Svaret er imidlertid ifølge enkle nettsøk at dette ikke er så enkelt. Det kommer an på region og by eller landsbygd, og det kommer an på din ansettelseskontrakt og alminnelige betalingsevne. Samme dag som Aftenposten meldte om nedgang i forventede boligpriser, spådde Adresseavisen disse oppover i sin landsdel. Meglere er altså som mange andre: forskjellige.
 
Hva har så dette med brunetters blonde øyeblikk å gjøre? Vel, jeg våger å påstå at dette er litt som å delta i norsk samfunnsdebatt for tida. I det ene øyeblikket er for eksempel norske sykepleiere (i festtaler) så fantastiske at vi holder helsevesenet gående nesten på egen hånd (nesten sant!). I det neste øyeblikket (oftest i forhandlinger) er vi så mange at det er åpenbart for alle (på den andre sida av bordet) at vi ikke kan oppnå noe særlig i trange tider (og de er visst til alle tider i vår sektor). Hørt det før?
 
Så for å si det på det internasjonale språket jeg starta ut med: Let's cut the crap! Om det er brunetter eller blondiner, eller for den del en skallamann vi snakker om, så er det ett fett. Vi skal bli tatt på alvor også etter at festen er over og talene er avsluttet. Det er alltid kake igjen. Spørsmålet er hvem som sitter rundt bordet når serveringa igjen starter. But may be they prefer their blonde moments all by themselves...

POPULÆRE ARTIKLER NÅ