fbpx Lyttende sykepleier | Sykepleien Hopp til hovedinnhold

Lyttende sykepleier

Har du kapasitet på fritiden til mennesker i krise, eller er pensjonist med tid til å lytte?

Kirkens SOS er landets største døgnåpne krisetjeneste på telefon og internett.

Akkurat nå er det veldig mange som ringer oss. «Vi er her. Alltid» står det under vår logo, og for å holde det vi lover, søker vi nå 400 nye frivillige. Om du er sosial student, snill mekaniker, raus bestemor eller lyttende sykepleier, har ingen betydning. Vi skal være her for alle og søker frivillige like bredt.

Dette ser vi etter:

I vervet som frivillig ser vi etter mennesker som opplever det meningsfullt å være til stede for andre. De fleste i Norge kvalifiserer til dette. Antallet blir mindre på landsbasis når vi snakker om å være der for de du ikke kjenner. Også vet vi at ditt yrkesvalg kvalifiserer. Men å bruke tiden sin på å hjelpe fremmede som opplever livet som vondt, er en ting. Å bruke tiden på det samme, uten å få betalt med penger, er noe annet.

Dette «betaler» vi med:

Som frivillig medarbeider i Kirkens SOS får du et sosialt og faglig felleskap med mennesker av ulik bakgrunn og yrkeserfaring og en konkret erfaring av hvor stor forskjell du kan gjøre for andre. Vårt felleskap trenger din kompetanse og menneskeerfaring.

Før du begynner får du et grundig innføringskurs på 40 timer i samtalemetodikk som mange fra helsesektoren skryter av, hvor vi setter i system mye av den erfaringen du sannsynligvis har fra før.

Kirkens SOS er summen av alle frivillige. Ingen jobber alene. Alle får nye venner.

Er dette noe for deg?

Se mer, og søk på kirkens-sos.no (klikk på lenken i grønt felt).