fbpx Vold mot ansatte på Dikemark: – Det er gjerne den tiden frem til utageringen som er verst Hopp til hovedinnhold
VOLD OG AGGRESJON: – Det typiske er paranoid shizofrene, med høy grad av vold, sier Thomas Petersen. Han er helsefagarbeider med spesialutdanning på regional sikkerhetsavdeling på Dikemark. I filmen møter du han sammen med sykepleiefaglig rådgiver Bente Sundbye, vernepleier David Daae Meyer og de to psykiatriske sykepleierne Thor Egil Holtskog og Fabian Bull. Video, klipp & regi: Siv Johanne Seglem. Videoklipp av medisinsk simulering (SIM): Dikemark. Videografikk & design: Hilde Rebård Evensen

Vold mot ansatte på Dikemark: – Det er gjerne den tiden frem til utageringen som er verst

På regional sikkerhetsavdeling på Dikemark hadde de 89 tilfeller av vold, trusler eller utagerende atferd i 2021. For å gjøre det trygt på arbeidsplassen, trener personalet ofte på scenariotrening. Metodene de bruker er medisinsk simulering (SIM) og opplæringsprogrammet MAP.

– Ofte hører man at ting kommer som «lyn fra klar himmel»: De gjør ikke det. Man har bare ikke kartlagt forvarslene, forteller vernepleier David Daae Meyer.