fbpx Stipendiater i sykepleie | Sykepleien Hopp til hovedinnhold

Stipendiater i sykepleie

Vi søker seks stipendiater innen sykepleie og helsevitenskap

Ved Nord universitet har du nå muligheten til å gjøre et dypdyk innen flere spennende felt i sykepleiefaget. 

Har du en mastergrad  i relevant helsefaglig bakgrunn vil vi gjerne høre fra deg. Stipendiatene får ta del i flere ulike prosjekter innen blant annet psykisk helse, eldreomsorg og folkehelse. 

Arbeidssted for de ulike stillingene varierer, men flere av dem har valgmuligheter dersom dette blir aktuelt. Søknadsfrist for samtlige stillinger en 1. mai 2023.

Stipendiat innen profesjonsvitenskap (sykepleie)

Ved Nord universitet, Fakultet for sykepleie og helsevitenskap, er det ledig en midlertidig stilling som doktorgradsstipendiat i profesjonsvitenskap.

Prosjektet skal utforske sykepleierens ledelse nær den eldre i kommunens hjemmesykepleie, da pasientsikkerhet avhenger av ledelse og at sykepleieren har en nøkkelrolle i dagens og fremtidens utfordringer i kommunens hjemmesykepleie. Prosjektet innebærer bruk av kvalitativ forskningsmetode. I samråd med veiledere skal den aktuelle stipendiaten, utforme en endelig prosjektskisse innen rammene for prosjektet i løpet av de tre første månedene etter ansettelse.

Les mer om stillingen her.

Stipendiat innen utdanningsforskning 

Stipendiaten vil være tilknyttet undervisningsprosjektet «Hele Mennesket».

Prosjektet går ut på å redesigne emnet «Anatomi, fysiologi og biokjemi» som undervises for 1. års sykepleiestudenter. Mer spesifikt handler prosjektet om å restrukturere undervisningen med mål om at studentene skal oppnå en mer helhetlig forståelse for faget. 

Prosjektet innebærer bruk av et «mixed methods» forskningsdesign, dvs. en kombinasjon av kvantitativ og kvalitativ forskning. I samråd med veiledere skal den aktuelle stipendiaten utforme en endelig prosjektskisse innen rammene for prosjektet i løpet av de tre første månedene etter ansettelse.

Les mer om stillingen her.

Stipendiat innen sykepleie og helsevitenskap

Er du interessert i velferdsteknologi og yngre personer med demens?

Stipendiaten vil arbeide med prosjektet «Yngre personer med demens og bruk av velferdsteknologi». Prosjektet skal gi ny kunnskap om profesjonsutøvelse i kommunal helse og omsorgstjeneste i forhold til vurdering av behov for, iverksettelse av og oppfølgning av velferdsteknologi hos yngre personer med demens.

Mer spesifikt relateres dette til hvordan personsentrert omsorg og velferdsteknologi bør balanseres og tilpasses hverandre for å sikre god omsorg, tilpassede tiltak og pasientsikkerhet. Prosjektet omfatter kvalitative forskningsmetoder. I samråd med veiledere skal den aktuelle stipendiaten, basert på egen bakgrunn og interesser, utforme en endelig prosjektskisse innen rammene for prosjektet i løpet av de tre første månedene etter ansettelse.

Les mer om stillingen her.

Stipendiat innen folkehelse og sosial-epidemiologi 

Er du interessert i folkehelse, epidemiologiske undersøkelser og de sosiale helsedeterminantene?

Stipendiatstillingen er tilknyttet faggruppen Helse og samfunnsdeltakelse, samt forskningsgruppen Epidemiologi, helsetjenester og befolkningsundersøkelser. Samarbeid med andre forskningsgrupper i og utenfor Nord universitet er også aktuelt.

Arbeidet vil skje innenfor rammen av forskningsprosjektet Helse, eldre i migrasjon (HEIM). Prosjektets relevans er knyttet til en økende andel av eldre i samfunnet, og deres helse og livskvalitet peker seg ut som en av de store folkehelseutfordringene i Norge. 

Kandidaten bør ha interesse for kvantitative og epidemiologiske forskningsmetoder, samt statistisk analyse av observasjonsdata. 

Les mer om stillingen her.

Stipendiat innen psykisk helse 

Er du interessert i recovery historier fra unge mennesker med psykiske problemer?

Stipendiaten skal gjennomføre ph.d. prosjektet Young Peoples’ Mental Health Recovery Narratives: The Narrative Experiences Online (NEON) Young Norway Study. Hensikten med prosjektet er å få økt kunnskap om unges recovery historier og utvikle digital helseteknologi ressurser som kan tilgjengeliggjøre historiene slik at de kan nyttiggjøres av personer med psykiske problemer i sin recovery- prosess.

Stipendiaten vil være tilknyttet forskningsgruppen psykisk helse. Forskningsgruppen samarbeider med forskere ved the Recovery Research Team ved University of Nottingham som siden 2017 har drevet en større studie knyttet til recovery-historier i England. 

Les mer om stillingen her.

Stipendiat innen psykisk helse 

Interessert i psykisk helse og helsetjenesten til ungdommer og unge voksne med psykiske plager?

Ved Nord universitet, Fakultet for sykepleie og helsevitenskap, er det ledig en midlertidig stilling som doktorgradsstipendiat i helsetjenesteforskning med utgangspunkt i hvordan helsetilbudene endres ved overgangen fra ung til voksen.

Vi vet lite om hvordan personer med behov for helsetjenester for psykiske lidelser påvirkes av disse organisatoriske endringene i overgangen fra barn til voksen. Vil pasienter som følges opp av psykisk helsevern for barn og unge få samme mengde oppfølging i psykisk helsevern for voksne etter at de fyller 18 år? Vil noen «falle ut» av behandling? Hvordan påvirker dette fastlegens rolle i behandlingsforløpet? Og betyr denne overgangen noe for bruk av andre typer helsetjenester, slik som legevakt eller somatiske tjenestetilbud? Dette prosjektet tar utgangspunkt i norske registerdata for å studere bruk av helsetjenester.

Les mer om stillingen her.

Litt mer om Nord universitet

Gjennom forskning, utdanning og samfunnsdeltakelse, bidrar Nord universitet til å skape en bærekraftig framtid med utgangspunkt i vår geografiske lokalisering. 

I samarbeid med samfunns- og næringsliv i Nordland og Trøndelag, fremmer våre 11.500 studenter og 1.350 ansatte innovative løsninger og kunnskapsbasert praksis, lokalt og internasjonalt.

Nord universitet har fire strategiske satsningsområder: blå og grønn vekst, bærekraftig innovasjon og entreprenørskap, samfunnssikkerhet og helse, velferd og oppvekst.

Fakultet for sykepleie og helsevitenskap (FSH) utdanner kompetente og fremtidsrettede sykepleiere og spesialister innen helse, omsorg og praksisnær forskning. Vi skal bidra til å løse framtidige utfordringer innen helse og velferd. Fakultetet tilbyr tverrfaglig doktorgrad (ph.d) i profesjonsvitenskap.

Fakultet for sykepleie og helsesvitenskap har 2200 studenter og 250 ansatte. Det faglige miljøet er organisert i faggruppene Helse og samfunnsdeltakelse, Omsorg og sykepleiefag, Helsetjenesteinnovasjon, samhandling og ledelse, Helseberedskap og akutt behandling, samt Senter for omsorgsforskning midt. 

For mer informasjon, se fakultetets nettsider: Nord.no/FSH

Annonse
Annonse