fbpx Foreldrene kritiserer sykehus etter at 3-åring døde i tannoperasjon Hopp til hovedinnhold

Foreldrene kritiserer sykehus etter at 3-åring døde i tannoperasjon

Foreldrene til den tre år gamle gutten som døde under en tannoperasjon i Stavanger, vil ha svar på om tragedien skyldes svikt i rutinene på sykehuset.

– Foreldrene er fortvilet og i sjokk og sorg over tapet av sin lille sønn. De sitter fortsatt igjen med veldig mange spørsmål. De vil ha klarhet i om det tragiske dødsfallet skyldes svikt i rutinene på sykehuset, sier foreldrenes bistandsadvokat Anne Kroken til Stavanger Aftenblad.

Gutten døde av hjertestans under narkose under en tannoperasjon ved Stavanger universitetssykehus. Politiet fikk melding om saken 2. april. Helsetilsynet, ved Statsforvalteren i Rogaland, har opprettet tilsyn i saken.

Underliggende helseutfordringer

Barnet hadde noen underliggende helseutfordringer. Foreldrene trengte tolk for å snakke om sønnens helsesituasjon, men de fikk ikke tilbud om tolk i forkant av inngrepet.

– Foreldrene er både spørrende og kritiske til om Stavanger Universitetssykehus har håndtert informasjonen de hadde om gutten på riktig måte før han ble lagt i narkose, sier Kroken.

Alt skal belyses

Klinikksjef Geir Lende sier til avisen at de skal legge til rette for at alle forhold omkring saken blir belyst.

– Saken etterforskes nå av politiet, og Statsforvalteren har opprettet tilsyn. I påvente av politiets etterforskning og av hensyn til taushetsplikten vår kan vi ikke gi ytterligere detaljer på nåværende tidspunkt, sier Lende.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse