fbpx Inntil 5 stipendiatstillinger innen helsevitenskap | Sykepleien Hopp til hovedinnhold

Inntil 5 stipendiatstillinger innen helsevitenskap

Har du lyst til å bli stipendiat på vårt nye ph.d. program i helsevitenskap?

Forskningsområde

VID vitenskapelige høgskole har ledig inntil fem stipendiatstillinger ved Fakultet for helsevitenskap. Stillingene vil knyttes til det nyetablerte ph.d.-programmet i helsevitenskap. Programmet har som mål å bidra til utvikling av ny kunnskap for å forstå og analysere praksiser og utfordringer innenfor helsefremming, sykdomsforebygging, behandling, rehabilitering, pleie, omsorg og lindring. 

Vi er særlig interessert i prosjekter som omhandler ulike former for samhandling i utforskning av helsefremming, sykdomsforebygging, behandling, rehabilitering, pleie, omsorg og lindring der med-forsknings, brukermedvirkning og samproduksjon inngår/står sentralt. 

Det forventes at søkere beskriver sammenhengen mellom eget forskningsprosjekt og programmet. Eget forskningsprosjekt må ta tydelig utgangpunkt i en eller flere av de ovennevnte helsevitenskaplige områdene helsefremming, sykdomsforebygging, behandling, rehabilitering, pleie, omsorg og lindring for å kunne bli vurdert. Vi ber søkere om å tydelig oppgi i søknaden hvilke av disse områdene det søker innenfor.

Om stillingen

Stillingen som stipendiat er en utdanningsstilling der hensikten er at stipendiaten skal oppnå en doktorgrad (ph.d.) etter endt forskerutdanning. Utdanningen kvalifiserer for stillinger både innenfor og utenfor akademia. 

Stipendiatperioden er en 100% stilling på åremål for en periode på tre år. Eventuelt en periode over 4 år der det er inkludert arbeidsplikt på 25 %. 

Betingelser for opptak som stipendiat er angitt i Forskrift om ansettelse

Den utlyste stipendiatstillingen vil være organisatorisk plassert ved Fakultet for helsevitenskap, arbeidsted, VID Oslo, Bergen eller Stavanger.

Forskningsgrupper  Stipendiatstillingen vil inngå i en av VIDs forskningsgrupper. Du vil få erfarne og dyktige kollegaer i et miljø preget av engasjement og høy faglighet. Les mer om forskningsgruppene her: https://www.vid.no/forskning/forskningsgrupper/

Ph.d.-program 

Stillingene er tilknyttet nytt ph.d.-program i helsevitenskap ved VID. Programmet har som mål å bidra til å frembringe ny kunnskap for å bedre forstå og identifisere utfordringer innenfor helsefremming, sykdomsforebygging, behandling, rehabilitering, pleie, omsorg og lindring.

Programmet vil bidra til å utvikle ny kunnskap og nye løsninger for å møte fremtidens utfordringer nasjonalt og internasjonalt og vil ta i bruk ulike metodiske og helsevitenskapelige perspektiver for å realisere dette. Samfunnet og helsevesenet er i stadig endring. Etnisk og kulturelt mangfold, komplekse samlivs- og livssituasjoner og nye og sammensatte diagnoser, krever nyanserte og individualiserte tilnærminger der pasienter og brukere forstås som unike personer og møtes i forhold til de behov og ressurser de har. 

Ph.d.-programmet bygger på et helhetlig menneskesyn og et solidarisk engasjement for personer i sårbare livssituasjoner. Sårbarheten kan være knyttet til fysiske, psykiske, kognitive, eksistensielle og sensoriske forhold, samt kroniske sykdomstilstander.  En slik vektlegging er i tråd med VIDs verdimessige profil og motto som understreker betydningen av å være Engasjert for mennesket – lokalt og globalt. 

Kvalifikasjoner og egenskaper

For stillingen kreves følgende: 

  • Relevant mastergrad (120 ECTS) i fagområde av relevans for fagområdet helsevitenskap 
  • Karakter på masteroppgaven og veid gjennomsnittskarakter på masterstudiet må begge hver for seg normalt tilsvare B eller bedre for å komme i betraktning. I særskilte tilfeller kan søkere med karakteren C vurderes dersom annet vitenskapelig arbeid kan dokumenteres. 
  • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på et skandinavisk språk og engelsk
  • Evne til å arbeide målrettet og selvstendig
  • Gjennomføringsevne 
  • Gode samarbeidsevner

I en helhetsvurdering av søkere vil det bli lagt vekt på personlig egnethet, relevant kompetanse og erfaring, samt kvalitet på prosjektskisse. 

VID mener at et godt arbeidsmiljø er preget av mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne eller kulturell bakgrunn. VID ønsker flere personer med minoritetsbakgrunn i vitenskapelige stillinger og personer med minoritetsbakgrunn oppfordres til å søke.

Prosjektbeskrivelse 

Alle søkere må utarbeide en prosjektbeskrivelse. VIDs mal for prosjektbeskrivelse skal benyttes. Prosjektbeskrivelsen skal være på maksimum 3500 ord (referanselister, tabeller og all annen tekst inkludert). I prosjektbeskrivelsen bes du oppgi hvilken av VIDs forskningsgrupper du mener er mest relevant å knytte deg til.

Du finner malen her:  https://www.vid.no/filer/vids-mal-for-prosjektbeskrivelse/ 

Prosjektbeskrivelsen skal skrives på et skandinavisk språk eller engelsk. 

VID ønsker å styrke forskningssamarbeidet med internasjonale utdannings- og forskningsinstitusjoner, og forventer at søkere i prosjektbeskrivelsen indikerer planer for utenlandsopphold i løpet av stipendiatperioden. 

Vi kan tilby 

  • Faglig utvikling i et trivelig arbeidsmiljø med høy kompetanse og stort engasjement 
  • En verdibasert utdanningsinstitusjon med høye faglige ambisjoner 
  • Medlemskap med gode vilkår i Statens pensjonskasse 

Lønnsplassering i henhold til Landsoverenskomsten mellom VIRKE og arbeidstakerorganisasjonene.  Stillingen lønnes i stillingskode 1017 Stipendiat som utgjør brutto NOK 532.200. Videre opprykk skjer etter tjenesteansiennitet i stillingen.

Søknad 

Send søknaden via linken «Søk stillingen» øverst på denne siden.

Følgende dokumenter skal lastes opp i JobbNorge portalen: 

  • Søknad
  • CV
  • Prosjektbeskrivelse
  • Vitnemål
  • Karakterutskrifter 
  • Attester

Det er søkerens ansvar å laste opp fullstendig dokumentasjon. Ufullstendige søknader vil ikke blir behandlet. 

Diploma Supplement skal vedlegges der det er relevant, og dokumenter som ikke er på norsk eller engelsk må vedlegges i offisiell oversettelse. For søkere med utdanning som ikke kan dokumenteres med Diploma Supplements, må det fremvises bekreftelse på utdanning, dennes innhold og karakter. 

Det vil gjøres en administrativ sortering utfra om kandidaten oppfyller de formelle kvalifikasjoner knyttet til annonsen og stillingen. Det kan derfor ikke forventes at alle søkere vil motta en vurdering av sakkyndig komité. Den administrative sorteringen sendes ikke ut. 

Aktuelle søkerne vil bli vurdert av sakkyndig komité på grunnlag av søkerkompetanse, relevans for utlysningen og kvalitet på prosjektbeskrivelsen. 

Videre i prosessen vektlegges intervju som blir gjennomført med aktuelle søkere. Det vil også bli innhentet referanser for aktuelle søkere, og det bes om at 2-3 referanser oppgis i søknaden. Søkere som inviteres til intervju, må kunne fremlegge bekreftede kopier av vitnemål og attester. 

For relevant dokumentasjon som ikke kan sendes elektronisk best du kontakte HR-seksjonen ved HR-rådgiver Kristina Sætran, kristina.saetran@vid.no.

Søknadsfrist:  2. desember 2024

Tiltredelse: 1 august 2025 eller etter avtale 

Om oss

VID driver utdanning og forskning innenfor helse- og sosialfag, samfunnsvitenskap, ledelse, diakoni og teologi. Vi tilbyr omtrent 60 studieprogrammer på bachelor-, master- og ph.d.-nivå. I dag er VID en verdibasert og privat vitenskapelig høgskole. Ambisjonen vår er å bli universitet innen 2028.

Med nesten 6000 studenter og 600 ansatte er VID en av de største private høgskolene i Norge. Våre campuser finner du i Oslo, Bergen, StavangerSandvika og Tromsø. Vi har også et desentralisert utdanningstilbud på Helgeland.

Gjennom våre studier utdannes kunnskapsrike, reflekterte og modige profesjonsutøvere. VID har en særlig sterk forskningsprofil innen praksisrelevant forskning, mangfold, sosial ulikhet, særlig sårbare grupper og global kristendom.

Bokstavene VID står for Vitenskapelig, Internasjonal og Diakonal.

Vårt motto er Engasjert for mennesket – lokalt og globalt.

Spørsmål om stillingen

Karen Synne Groven, Vice-Dean of Research / prodekan forskning, +47 930 28 883, karen.groven@vid.no

Elisabeth Jeppesen, Dean / dekan, +47 951 05 271, elisabeth.jeppesen@vid.no

 

Annonse
Annonse