fbpx LØNNSOPPGJØRET 2016 ER FRISKMELDT Hopp til hovedinnhold

LØNNSOPPGJØRET 2016 ER FRISKMELDT

LØNNSOPPGJØRET 2016 ER FRISKMELDT

Det renner mot vår og grønnere tider. Svært så forsiktig er det begynt å spire og gro ute i naturen. En og annen krokus tar sjansen på å sette nye skudd selv om det er lenge til de kan folde seg ut i all sin prakt.

Det samme gjelder for Norsk Sykepleierforbund (NSF).

Iveren og motivasjonen for årets lønnsoppgjør deler allerede Norsk Sykepleierforbund med media der vi ønsker å nå en halv million i minstelønn innen 2019 for en sykepleier med 10 års ansiennitet.

Det tok ikke mange timene før Ragnarokk var i gang.

NSF ble beskyldt for å være både usolidariske og egoistiske når vi ikke tenker på andre enn oss selv. Profesjonskampkortet ble dratt rimelig raskt og uten at det har ført til noe som helst godt.

Det skulle bare mangle at ikke vårt forbund fremmer og verner om våre interesser året rundt, og selvfølgelig også når det nærmer seg lønnsforhandlinger. Det er derfor jeg er organisert.

Noen Catfight mellom de ulike forbundene og profesjonene kan legges død for min del. Den er ikke velkommen fordi det er behov for oss alle og det skal være rett kompetanse på rett plass. Med mindre vi ikke skal innføre borgerlønn skal selvfølgelig kompetanse belønnes.

Vi ble også av ansvarlig redaktør Kjell Werner i Avisenes Nyhetsbyrå nærmest irettesatt med at vi i offentlig sektor må rette oss etter LO-lederen og at våre krav er helt syke.

For det første er Eli Gunnhild By min forbundsleder i Norsk Sykepleierforbund og vi hører inn under UNIO og ikke LO.

Vi har store utfordringer med å rekruttere i fremtiden og da er lønn et viktig virkemiddel for å nå målet med å ha nok sykepleiere.

Årlig slutter 5000 sykepleiere og 3500 blir uteksaminert. Det regnestykket går i dag feil vei og det må snus.

Våre krav er ikke syke og vi ønsker ikke å nøre opp under en profesjonskamp innenfor helsevesenet.

Den eneste som tjener på at ulike yrkesgrupper krangler seg i mellom i lønnsoppgjøret er arbeidsgiver.

Det er nok elendighet til alle og alle skal få.

POPULÆRE ARTIKLER NÅ