fbpx Verdien av en sykepleier Hopp til hovedinnhold

Verdien av en sykepleier

Blogginnleget kommer etter en uttalelse av en av to ungdommer som passerte meg på vei ut av apoteket, jeg var fortsatt på jobb med skiltet synlig, " Å gud, sjekk hu`a, sykepleier- noe så kjedelig".

Kjære uvitende ungdom. La meg bare opplyse deg om at ingenting ved yrkesvalget mitt reflekterer kjedsomhet. La meg ta deg med inn i min jobb og mitt valg av yrke ;

Når jeg gjennomfører en arbeidsoppgave, være seg kateterinnleggelse eller blodsukkerkontroll, kjeder jeg meg ikke- jeg observerer. Når jeg smører mat og lager te, kjeder jeg meg ikke- jeg observerer. Når jeg setter på pasienten støttestrømper, mens jeg forteller om vær og vind, kjeder jeg meg ikke- jeg obseverer. For når legen ringer og spør hvordan huden var hos Fru Hansen- da kan jeg svare " tørr, varm og hel, men jeg så et begynnende trykksår". Når jeg rer opp sengen eller stryker vaskekluten forsiktig over en gammel,sliten rygg , så kjeder jeg meg ikke- jeg observerer. Mitt kliniske blikk skal aldri forveskles med kjedsomhet. Det kliniske blikket brukes i alle typer settinger, alle typer møter, med alle typer mennesker. Jeg gjør det til og med ufrivillig på privaten.

Jeg ønsker å gi deg et lite bilde på verdien av å være sykepleier. Jeg ønsker at du ser hvilke uendelige muligheter du har for arbeid, som sykepleier. Jeg ønsker at du får kjenne på den stoltheten, det samholdet, den gleden det er å redde liv/ lindre smerter/gjøre døden mindre farlig/ få veilede og støtte pasienter gjennom livets alle faser. Jeg skulle ønske du visste hvor morsomt jeg har det på jobb. For jeg kjeder meg aldri, for ingen dag er lik.

Mitt kollegiale samhold har ingen antydning til kjedelig. Vi sitter rundt samme bord, i alle former og fasonger, med ulike titler men med et felles ønske om å hjelpe pasienter. Fagmiljøet viser oppmerksomhet, nysgjerrighet og engasjement. Aldri i min 10 år lange karriere innenfor yrket har jeg kjedet meg. Jeg lærer noe nytt hver dag. Jeg streber etter ny kunnskap og ønsker meg stadig mer kompetanse.

Jeg valgte ikke å bli sykepleier- sykepleie valgte meg.

Så kall ikke meg kjedelig - jeg har god grunn til å kalle meg alt annet enn nettopp det.

Flere innlegg fra samme blogger:

POPULÆRE ARTIKLER NÅ