fbpx Newsflash: Sykepleierløft er sunnere enn diesel! Hopp til hovedinnhold

Newsflash: Sykepleierløft er sunnere enn diesel!

Jepp. 

Miljødiesel. Drivstoffet Stortinget har bestemt at det er klokt å benytte. Og Stortinget bestemmer alt fra statsbudsjett til blandingsforholdet i miljødrivstoffet. Sykepleierlønn er det derimot partene i arbeidslivet som skal beslutte, om den andre parten ser behovet for å gjøre noe med dette. For som med miljødiesel, så skal også helsevesenet være bærekraftig. Det er det ikke uten nok sykepleiere, som kan planlegge et arbeidsliv med en bærekraftig lønnsutvikling.
 
Selv kjører jeg innimellom en dieselbil. I 2009 sa Stortinget at det var miljøvennlig. Etter noen år var det plutselig ikke lenger det. Deretter kom palmeolje inn i tanken, og snart skal den kanskje ut igjen. Dieseldrivstoff er altså ikke enkelt. 
 
Sykepleierlønn er veldig enkelt! Gi oss en bærekraftig lønn i et Sykepleierløft. En lønnsutvikling som garanterer rekruttering og kontinuitet. Og la oss starte med 500 000 som minstelønn innen 2019. Det er mulig, det er gjennomførbart, og det er klokt.
 
Framfor alt er det ekte. Ingen kunstige tilsetninger, eller miljøfiendtlige stoffer. Ingen informasjonsdirektør fra oljeselskapet som skal bortforklare et lønnspålegg i nedgangstider. I en bedrift som har en gjennomsnittslønn på 750 000 kroner, hovedsakelig til menn. Selv vil jeg heller være en del av sunt kretsløp i et bærekraftig helsevesen. Om jeg så skal gå fra å kjøre diesel til å ende opp som en del av den. Det vil ta tid. 
 
En klargjørende lønnspolitikk for sykepleiere må avtales raskere. 
Sykepleierløftet starter nå!
Annonse
Annonse