fbpx Et julepakkeforløp? Hopp til hovedinnhold

Et julepakkeforløp?

Det er snart jul! For barna og mange av oss andre er det gøy med julegaver under treet. Det er gøy å ta av papiret, og det er spennende å se hva som er inni.

Et julepakkeforløp kan være slik: Noen lager eller kjøper en ting, så pakkes denne tingen inn. Den ligger kanskje lagret på et hemmelig sted i noen uker eller dager. Kanskje må den fraktes i posten eller i en bil, et fly eller et tog i mange timer for å komme i de rette hender. Når den kommer fram blir den kanskje lagret litt til, før den rette dagen er kommet: den skal under treet! Der ligger den og gløder mens husfolket ser julebarne-tv, Askepott, lager mat, kler seg, går til kirke, spiser middag, vasker opp, og … endelig! Pakken åpnes møysommelig eller papiret rives opp i full iver. Yes! Takk! Akkurat det jeg ønsket meg!!

Et annet type pakkeforløp: Et menneske har en plage, som muligens blir pakket inn en stund. Det blir etter hvert et legebesøk, som medfører ny henvisning. Kanskje holdes det fremdeles hemmelig i dager eller uker. Kanskje blir det etter en ny periode venting, en tur til en spesialist. Spesialisten sender menneske-pakken videre til neste spesialist. Den neste spesialisten gir time til operasjon. En ny ventetid, der det kanskje holdes hemmelig fremdeles, eller båndet rundt pakken tas av. Etter en tid må menneske-pakken fraktes til et stort sykehus, der det trengs bil, fly eller tog for å få den helt fram. Vel framme blir det nye venting, samtale, diverse prosedyrer, mye snikksnakk og nødvendig dilldall, og til slutt kommer tiden for operasjon … Menneskepakken åpnes møysommelig opp … og det var kanskje absolutt ikke det jeg ønsket meg.

Pakkeforløpene i Norge ble kanskje laget i hurten og sturten, og det samme med valget av navn: PAKKEforløp. For hvem har lyst til å være en pakke som blir sendt og dit?

Men meningen bak pakkeforløpene var god. Det er ønskelig at noen tar imot pakken når den blir sendt over en disk – den skal ikke falle ned på gulvet. Det er ønskelig at hendene som tar imot en pakke skal ta varsomt i mot – innholdet kan være skjørt. Sømløse overganger og kvalitet i alle ledd – det er et bra mål. Og delvis fungerer det nok slik - selv om vi nok har en del å jobbe med i disse forløpene, og selv om vi kanskje kunne funnet et mer treffende navn?

Her hos oss jobber vi for å få til gode overganger i alle ledd vi er innblandet i. Det krever at jeg tenker hjemreise gjerne allerede ved ankomst, og er i kontakt med andre nødvendige instanser på et så tidlig tidspunkt som mulig. Det er også viktig med overføring av journaldokumenter/papirer, noe som absolutt ikke går av seg selv mellom mange ulike instanser og nivå. En overgang er ikke nødvendigvis sømløs, men kan fungere godt dersom den er skreddersydd for den enkelte.

God jul til alle som sender pakker!

God jul til alle som er midt i et pakkeforløp.

Annonse
Annonse