fbpx Enda en nyttig app Hopp til hovedinnhold

Enda en nyttig app

Bokfakta

Boktittel: Medregning versjon 1.0
Forfatter: Lars André Olsen
Forlag: Cappelen Damm Akademisk, 2012
Sidetall:
ISBN:

Anmeldelse:Flere og flere bruker apper på mobil og nettbrett. Disse små dataprogrammene er både til glede og nytte. En nytteverdi er å oppøve kunnskap og ferdigheter i medikamentregning.

Appen «Medregning» er basert på Lars André Olsens bok Praktisk medikamentregning og tilbyr både forklaringer, formelsamlinger og ikke minst øvelser i utregninger av rett legemiddelmengde. Resultater av oppgavene kan deles på Facebook. For noen kan jo dette være en liten ekstra motivasjon.

I historikkdelen vises utviklingen i de ulike regneområder med et godt overblikk over tema som mestres og hvilke områder som trenger mer øvelse. Det finnes også en god formeloversikt og en kort innføring i bruk av trekantmetoden for medikamentregning.

Appen henviser til ulike kapitler i boken, men den kan fint brukes uavhengig av boken. Appen er lett å bruke.

Gyldendal Akademisk tilbyr også en slik app. «Legemiddelregning» har mange av de samme funksjonene, men det er noen ulikheter mellom de to.

Begge har kalkulatorfunksjon, slik at en kan gjøre mellomregningen. Jeg likte bedre oppsettet på Legemiddelregning- appen. Mens Medregning har prøveemner med 20 spørsmål som må besvares før en får vite hva som er rett, har Legemiddelregning virkelige eksamensoppgaver som er estimert å ta tre timer å gjennomgå.

Begge gir statistikk over hvor mye en har gjort og antall rette, men jeg foretrekker Medregning sin oversikt. På begge savner jeg mer utnyttelse av teknologien i smarttelefon/ nettbrett. Apple sin iBooksatsning har som visjon at iPaden skal erstatte undervisningsbøker. Boken blir en app med tekst, video, animasjoner og notatfunksjoner. Medikamentregning er et emne der boken med fordel kan være integrert i en nettbrett-app.

For dem som skal pugge til eksamen, tror jeg begge appene vil gjøre nytten. Jeg vil anbefale Medregning til de som har den tilhørende boken og til sykepleiere som ønsker å friske opp kunnskapen uten at en har en bok for hånden. Medregning har mer forklarende tekst og mer oppdelte emner i prøvedelen. Legemiddelregninger skaper en eksamensmodus med tre tilgjengelige timer for å fullføre, og noen vil kanskje foretrekke dette.

Bruker du Android er den ditt eneste valg, mens begge finnes for iPhone/ iPad. De som liker treningsformatet i en app vil kanskje kjøpe begge.

Annonse
Annonse