fbpx Årets mest leste debattartikler 2023 | Sykepleien Hopp til hovedinnhold

Årets mest leste debattartikler 2023

Sykepleiere har sterke meninger. Innleggene på Sykepleien.no ble lest over én million ganger i 2023.Her er de som engasjerte mest:

1

Jeg har noen råd til deg som veileder

Som veileder har du stor påvirkningskraft. De erfaringene studenten sitter igjen med etter praksis, legger grunnlaget for videre utvikling i neste praksis, skriver sykepleierstudenten.

2

Helse Nord ønsker å innføre paringstid og skadefri sesong

Det er trygt å få barn, og det er trygt å skade seg. Så lenge det gjøres innenfor sykehusets rammer og behov.

3

Jeg vil dele min opplevelse fra legevakta

Dette ikke er ment som kritikk av de ansatte på Legevakten i Oslo. Dere er virkelig et bevis på at ikke alle superhelter bruker kappe, skriver Torgrim Frilseth Rød.

4

Jeg glemmer aldri da vi fikk beskjed om å spare bleier

Jeg har jobbet som sykepleier i 40 år. Jeg har jobbet på sykehus, sykehjem og i hjemmesykepleie. Overalt fikk vi beskjed om å spare.

5

Kjære politikere, gjør som vi leger gjør når alarmen går: Løp og redd pasienten

Lange ventelister og ansatte som slutter, rammer de vanlige pasientene, mens de mest ressurssterke vil sikre seg behandling andre steder.

6

Selv om vi mister hender, trenger vi ikke miste sunn fornuft

Oppgaven med å gi intravenøs tilgang må komme tidligst mulig i forløpet. Den som er tilgjengelig, og som har riktig kompetanse, er da rett person til å gjøre jobben.

7

Er tynne bomullsbukser rett arbeidsantrekk i arktiske strøk?

Ansatte i hjemmetjenesten bør få full bekledning på arbeidsgivers regning på lik linje med ansatte i mer mannsdominerte yrker, skriver Mari-Ann Benonisen.

8

Jeg ble overfalt og slått på jobb, men fikk liten støtte

Hvor stort søkelys har samfunnet på risikoen vi som helsepersonell utsetter oss for ved å bare gå på kveldsvakt en vanlig onsdag?

9

For oss fast ansatte føles det som om ledelsen kaster råtne tomater på oss

Vi trenger en ledelse som ikke sitter på toppen og synger kumbaya, stryker på hverandre og gir offentlige støtteerklæringer til sine lederkolleger på innpust, og som på utpust roper at vi må kutte ned pengebruken og skjære ned på avdelinger, tilbud og ansatte.

10

Vi blir ikke vurdert som noe annet enn en arbeidsressurs

Når din syke mor skal legges på operasjonsbordet, kan hun ende opp med å bli tatt hånd om av folk som har kun har et minimum av utdanning. Ingen kunnskap om anatomi, fysiologi, risiko for skader, hypotermi … you name it.

Annonse
Annonse