fbpx Samleartikkel: Barn | Sykepleien Hopp til hovedinnhold

Barn

Her kan du lese om ulike forhold ved barns helse og oppvekst. Få nyttig tips og råd om amming og søvnmetode. Les om erfaringer med å ivareta søsken til barn med kreft og om hvordan man kan inkludere eldre søsken i å observere et spedbarn og dermed styrke samholdet i familien.

Søvnvansker hos barn: Ny metode kan hjelpe

Fagpersoner bruker søvntrappen som hjelpemiddel for omsorgspersoner som skal lære barnet å sovne selv. Metoden må tilpasses hver enkelt familie.

Obstipasjon hos barn: Start behandlingen tidlig

Med kostregulering og gode toalettrutiner kan man unngå at problemet utvikler seg. Mykgjørende avføringsmedikamenter må brukes i lang nok tid.

«Ti trinn for vellykket amming» gir bedre ammepraksis

Når personalet følger de ti trinnene, dier flere barn rett etter fødselen. Da blir behovet for morsmelkerstatning mindre.

VR-briller kan avlede barn før anestesi

Barn som er redde før operasjon, kan avledes med virtual reality. Likevel er ikke slik bruk rutine, og anestesisykepleiere må lære å vurdere hvem brillene egner seg for.

Søskendeltakelse i NBO kan forebygge sjalusi og styrke familiebåndene

Å inkludere søsken i NBO gjør det mer komplekst å utføre observasjonene, noe som setter større krav til klinikeren. Samtidig kan nettopp det at søsken deltar, bære frukter.

Slik kan sykepleiere snakke med deprimerte foreldre om barnas situasjon

Barn har behov for å bli informert, hørt og ivaretatt når psykisk lidelse rammer en av foreldrene.

Hva hindrer sykepleiere i å ivareta søsken til barn med kreft?

Tidspress og mangelfulle retningslinjer kan gjøre at søsken til barn med kreft ikke blir tatt godt nok vare på av helsepersonell. Hva kan gjøres bedre?

Annonse
Annonse