fbpx Fra 7 til 9 prosent Hopp til hovedinnhold

Fra 7 til 9 prosent

Markedsføring er langsiktig arbeid, og NSF mener sykepleierfilmene som gikk på TV og kino før jul var verdt pengene.

Norsk Sykepleierforbund (NSF) brukte 7 millioner kroner på en reklamekampanje med filmer for tv, kino og sosiale medier som gikk i tre uker på slutten fjoråret.

Før kampanjen startet, ble det gjort en såkalt nullpunktsanalyse hvor tilfeldige mennesker ble spurt om de kunne nevne en helseprofesjon.

40 prosent svarte leger, mens bare 7 prosent svarte sykepleiere.

 

Litt opp

I uken etter at kampanjen var over, ble det foretatt en ny spørreundersøkelse. Da var det 9 prosent som uhjulpet svarte sykepleier og 43 prosent som svarte lege.

– Var det verdt pengene, Eli Gunhild Bye?

– På lang sikt tror jeg det. Filmene, sangen og helheten i dette gjør at vi nå har noe som brukes i alle NSF sine arrangementer, sier NSF-lederen.

– Ting tar tid. Vi har et femårsperspektiv på markedsføringsplanen vi er i gang med, og jeg synes det er viktig å få frem at så mye som 61 prosent sier de liker kampanjen godt, sier kommunikasjonssjef i NSF, Anne-Kjersti Langefoss.

 

Filmene brukes igjen

Nye oppfølgingsundersøkelser vil gjøres etter hvert, men NSFs kommunikasjonssjef har ingen mål på hvor høy prosent som bør svare "sykepleier" etter at de fem årene er gått. 

Da forrige NSF-leder Lisbeth Normann ble intervjuet om kampanjen i Sykepleien nr. 10 i fjor, sa hun at om fem år er målet at den jevne nordmann uhjulpet skal si hva sykepleie er.

For 2012 er det bevilget nye 5 millioner kroner som sannsynligvis vil bli brukt på en vår- og en høstkampanje med de samme filmene.

  En økning fra 7 til 9 prosent for sykepleierne og fra 40 til 43 prosent for legene, tilsvarer en prosentvis økning på nesten 29 prosent for sykepleierne og nesten 8 prosent for legene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse