fbpx Dispensasjonene strømmer på Hopp til hovedinnhold

Dispensasjonene strømmer på

Om det blir streik i Oslo er fremdeles uklart. I andre kommuner melder flere streikekomiteer om at dispensasjonssøknadene strømmer inn.

I Oslo er det fremdeles uklart om det blir streik. Partene møttes klokken ni i dag tidlig og ble enige om å fortsette meklingen senere i dag.


Tidlig

Streiken i Stat og kommune har kun har vart noen få timer. Nå holdes det streikemøter for å informere Unio-medlemmene om hva som skal skje. Her er noen tidlige streikerapporter fra tilfeldig valgte kommuner:


Trondheim:

- Her er 110 sykepleiere tatt ut i streik. Vi har akkurat hatt streikemøte hvor vi har delt ut t-skjorter og løpesedler, sier hovedtillitsvalgt i Trondheim, Gørill Tranås.

Hun forteller de akkurat har vært utenfor ett sykehjem og truffet pårørende.

- Stå på, var meldingen vi fikk. Det virker som vi har støtte, sier hun.

- Blir streiken lang?

- Vi streiker så lenge de i Oslo sier vi skal. Streikeviljen er god, sier Tranås.


Bergen:Å si noe om konsekvenser er for tidlig, men det er allerede kommet inn en del dispensasjonsøknader. Akkurat hvor mange vet jeg ikke, men jeg tipper rundt 30. Det er gjort streikeuttak ved tre sykehjem.

- Blir streiken langvarig?

- Det har jeg ingen formening om. Det må de sentrale svare på. Erfaringsmessig har våre streiker vart rundt ti dager, sier streikeleder i Bergen, Grete Ingebrigtsen fra Utdanningsforbundet.


Larvik:68 sykepleiere er tatt ut i streik og 16 dispensasjonssøknader er så langt behandlet. På spørsmål om streiken blir langvarig er meldingen klar fra streikekomiteen i Larvik:

- Vi er klar til å streike så lenge vi må for å oppnå ett godt resultat. Vi er rause med dispensasjoner nettopp for å unngå tvungen lønnsnemnd.


Askøy:Her streiker 31 sykepleiere. Også her har de fått dispensasjonssøknader. Reaksjoner fra befolkningen kan ikke streikeleder, Frode Kåre Wollberg, si så mye om ennå.

- Det er litt for tidlig. Dessuten har jeg stort sett sittet her på streikekontoret. Men Unio-medlemmene rapporterer om godt pågangsmot, sier han.

Wollberg tør heller ikke spå om hvor langvarig streiken blir.

Les også: Offentlig sektor i Streik

Les også: Følg innspurten i lønnsoppgjøret






0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse