fbpx – Pass på! Hopp til hovedinnhold

– Pass på!

Fagforbundet liker dårlig at sykepleierne rykker fra dem på lønnstabellen. – Nå gjelder det å være skjerpet under de lokale lønnsforhandlingene, sier fylkesleder Karen Brasetvik i Østfold.

NSFs fylkesleder i Østfold, Karen Brasetvik, har tatt med seg de hovedtillitsvalgte over riksgrensa. I Strømstad er forberedelsene til årets lokale forhandlinger i full gang. De sentrale lønnsforhandlingene er over og de lokale kreftene tar over stafettpinnen.

Ifølge Brasetvik er det signaler som tyder på at det gjelder å være skjerpet.

– Det er en stor pott det skal forhandles om lokalt, 1,3 milliarder kroner. Nå må vi sørge for at vi får en stor del av denne potten. Vi har mange viktige krav, som det er viktig å få gjennomslag for lokalt, sier hun.

Årets lønnsoppgjør gir et løft på minimum 12 000 kroner. I tillegg får sykepleierne i kommunen 50 kroner i timen for helgearbeid. Profilen på oppgjøret er at utdanning skal lønne seg.

– Tidligere var lønnsforskjellen mellom en hjelpepleier med 10 års ansiennitet og en sykepleier med åtte års ansiennitet 600 kroner. Etter årets oppgjør er forskjellen økt til over 11 000 kroner. Det er bra, sier Brasetvik.

En utvikling Fagforbundets Mette Nord liker dårlig.

– Vi ønsker en utvikling som reduserer, ikke øker lønnsdifferansen mellom fagarbeidere og sykepleiere, uttalte hun til Fagbladet.

Utfordringen er at i de lokale forhandlingene er det ikke lagt føringer.

– Mette Nords uttalelser er et varsel om at Fagforbundet kommer til å jobbe hardt for å redusere forskjellene vi har klart å oppnå sentralt. Det blir viktig at dere tillitsvalgte nå passer godt på at alle sykepleiere får den lønna som er forhandlet frem og at det skal legges på toppen av tidligere fremforhandlede tillegg. Det må være klart før de lokale forhandlingene starter. Når det ikke er føringer fra sentralt hold er det også viktig at tillitsvalgte får frem budskapet til arbeidsgiver om at utdanning skal lønne seg. Hvis ikke det offentlige er villig til å betale for kompetanse, kan de miste den, sier Brasetvik.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse