fbpx Ny refs til Helse Sør Øst Hopp til hovedinnhold

Ny refs til Helse Sør Øst

Rapport avdekker svikt, manglende styring og i noen tilfeller lovbrudd ved alle helseforetakene i Helse Sør-Øst.

I går skrev Dagens Medisin om revisjonsrapporten som viser at det svikter ved alle helseforetakene under Helse Sør-Østs paraply.

 

"Samlet sett har intern styring og kontroll i det pasientadministrative arbeidet i hvert enkelt av helseforetakene ikke vært tilstrekkelig for å kunne gi rimelig sikkerhet for at pasientene kommer til riktig sted til rett tid, og at informasjon til pasienter og henvisende instanser gis som forutsatt", står det i rapporten.

 

Rapporten er en samling av revisjoner utført i løpet av de to siste årene ved alle helseforetakene i Helse Sør-Øst.

Les hele rapporten.


Ikke overrasket

- Dette er ikke overraskende. Tillitsvalgte og andre ansatte har forsøkt å varsle dette for døve ører siste to–tre årene, sier Åsmund Bredeli, ansatterepresentant i styret ved Oslo universitetssykehus til Aftenposten.

Han mener at mye kan spores til sammenslåingen av Oslo universitetssykehus.


Konsekvenser

Svikten har i flere tilfeller fått konsekvenser for pasientene med forverret sykdom – og i ytterste fall – forkortet levetid, står det i rapporten.

De mest alvorlige svakhetene at det blant annet gjøres feil ved registrering og informasjon til pasientene. Slike feil øker risikoen for at pasientene ikke kommer på venteliste, at de ikke får behandling innen forsvarlig tid, ikke får time til fastsatt dato, eller ikke blir innkalt til kontroll eller ny time.


Mest alvorlig?

Fungerende direktør for medisin og helsefag i Helse Sør-Øst, Ole Tjomsland,  sier til Dagens Medisin at mest alvorlige er noen av feilene og manglene som er oppdaget rundt de pasientadministrative arbeidsprosessene.

- I verste fall kan feilene medføre at prøvesvar ikke kommer frem i tide, at feil diagnose blir stilt og at samhandlingen med fastleger og kommunehelsetjenesten blir dårlig, sier Tjomsland til Dagens Medisin.


Følger med

Tjomsland poengterer at hver eneste svikt innebærer en mulighet for alvorlige konsekvenser for pasienten.

Konsernrevisjonen sier i rapporten at de vil  følge opp med nærmere undersøkelse av om tiltakene de foreslår faktisk settes i verk og om de gir forventet effekt.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse