fbpx Norske sykehus: Bedre enn sitt rykte Hopp til hovedinnhold

Norske sykehus: Bedre enn sitt rykte

Innbyggerundersøkelsen viser at nordmenn stort sett er fornøyd med sykehusene.

Svarene i undersøkelsen er delt i to hovedkategorier: Brukere og innbyggere. Brukere er har selv erfaring med tjenestene, mens innbyggere svarer ut i fra inntrykket de har av tjenestene.


Hva er innbyggerundersøkelsen?

Innbyggerundersøkelsen sier noe om hvor fornøyde innbyggere og brukerne er med offentlige tjenester. Den forrigje undersøkelsen ble gjennomført i 2010. Politikere, regjering, departementer og etater, fylkeskommuner og kommuner får oversikt og kunnskap om hva innbyggerne mener om tjenestene de forvalter.
30 000 tilfeldig utvalgte nordmenn over 18 år fikk tilsendt spørreskjema. TNS Gallup har gjennomført den på oppdrag for Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi).


Dette svarer brukerne

Norske sykehus har rundt 30 000 årsverk for sykepleiere. Så hva mener brukerne, eller pasientene om tjenestetilbudet?

 TABELLTEKST: Snittskår er gjennomsnittet av alle svarene på skalaen fra -3, -2, -1, 0, +1, +2, +3 omregnet til en skår fra 0-100. Anbefalt tolkning av skår er: 0-50 nøytral eller misfornøyd, 51-70 delvis fornøyd, 71-80 fornøyd, 81-100 svært fornøyd.
Kilde: difi
 
 
Bedre enn sitt rykte
Brukere av sykehus er  rimlig godt fornøyd sykehusopplevelsene de har hatt. Snittskåren de gir er 76. (Se tabell over).
Når det gjelder innbyggernes inntrykk av norske sykehus, er den lavere enn hos brukerene. Da skårer sykehusene kun 65 på skalaen. (Se tabell under).
Det kan tyde på at norske sykehus er bedre enn sitt rykte.


Service er viktig

I analysen står det at det er de ansattes service som har størst betydning for tilfredsheten brukerne har til sykehuset. Analysen er basert på svarene til 1 739 respondenter som har svart på mer enn 70 prosent av spørsmålene.
 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse