fbpx Ny jordmorleder Hopp til hovedinnhold

Ny jordmorleder

VIL HA FLERE MEDLEMMER: Hanne Schjelderup-Eriksen vil ha flere jordmødre til å velge Jordmorforbundet.

Hanne Schjelderup-Eriksen er valgt til ny leder for Jordmorforbundet NSF.

Hun er fra Sandnessjøen, og har tidligere ledet NSF Student.

Rekruttering og bedre kvinnehelse blir hennes kampsaker.

– Jeg er opptatt av svangerskapsomsorgen, sier hun.

– Det er en kort periode i livet, hvor kvinnen har en unik mulighet til å gi barnet en god start ved å leve sunt. I denne fasen har jordmødre en unik påvirkningskraft, fordi kvinnene er motivert for endring.

Men Schjelderup-Eriksen sier det er for få jordmødre i kommunene.

– Ikke alle kommuner har jordmødre, og i mange har jordmødrene bare små stillingsbrøker. Derfor vil vi jobbe for å få flere stillinger som jordmødre. I forslaget til nye retningslinjer for svangerskapsomsorgen er det også foreslått at jordmødre skal reise på hjemmebesøk til nybakte mødre. Det krever flere jordmødre, sier hun.

Hanne Schjelderup-Eriksen jobber som jordmor ved Sandnessjøen sykehus. Hun ble ferdig jordmor i 2009.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.