fbpx Ny jordmorleder Hopp til hovedinnhold

Ny jordmorleder

Hanne Schjelderup-Eriksen er valgt til ny leder for Jordmorforbundet NSF.

Hun er fra Sandnessjøen, og har tidligere ledet NSF Student.

Rekruttering og bedre kvinnehelse blir hennes kampsaker.

– Jeg er opptatt av svangerskapsomsorgen, sier hun.

– Det er en kort periode i livet, hvor kvinnen har en unik mulighet til å gi barnet en god start ved å leve sunt. I denne fasen har jordmødre en unik påvirkningskraft, fordi kvinnene er motivert for endring.

Men Schjelderup-Eriksen sier det er for få jordmødre i kommunene.

– Ikke alle kommuner har jordmødre, og i mange har jordmødrene bare små stillingsbrøker. Derfor vil vi jobbe for å få flere stillinger som jordmødre. I forslaget til nye retningslinjer for svangerskapsomsorgen er det også foreslått at jordmødre skal reise på hjemmebesøk til nybakte mødre. Det krever flere jordmødre, sier hun.

Hanne Schjelderup-Eriksen jobber som jordmor ved Sandnessjøen sykehus. Hun ble ferdig jordmor i 2009.

0 Kommentarer

Annonse
Annonse