fbpx Lønnsøkning på 1 100 kroner for sykepleiere Hopp til hovedinnhold

Lønnsøkning på 1 100 kroner for sykepleiere

Heltidsansatte sykepleiere ved helseforetakene gikk i gjennomsnitt opp 1 100 kroner i månedlig lønn fra i fjor.

1. oktober i 2012 tjente heltidsansatte sykepleiere ved helseforetakene i gjennomsnitt 35 900 kroner i måneden, utenom overtidsgodtgjørelse. På samme tid i år har lønna gått opp til 37 000 kroner, viser tall fra ssb.no.


Det gir en lønnsøkning på 3,1 prosent.

 

Lang vei å gå

Lederen for Norsk Sykepleierforbund (NSF), Eli Gunhild By, vil ikke kommentere akkurat disse tallene fordi mange steder ikke er ferdige med lønnsoppgjøret når SSB innhenter opplysningene sine 1.oktober.  Men generelt mener By at helseforetakene har en lang vei å gå når det gjelder å verdsette jobben sykepleiere gjør.

 

– Lønnsforskjellen i forhold til de med tilsvarende utdanningslengde i industrien, er nesten 160 000 kroner. Dette er uakseptabelt i et likelønnsperspektiv, sier By.

 

Hun peker også på at SSB-tallene kun gjelder for heltidsansatte, og at det betyr at mange sykepleiere faller utenfor statistikken.

 

– Bare halvparten av spesialsykepleierstillingene er heltid, og kun 30 prosent av sykepleierstillingene er det, sier By.

 

Leger hadde den laveste økningen

Heltidsansatte spesialsykepleieres månedslønn steg også. Den gikk opp 1 000 kroner, til 42 500 kroner per oktober 2013, noe som tilsvarer en lønnsvekst på 2,4 prosent.


Av alle yrkesgruppene statistikken inneholdt, var det leger som hadde den laveste økningen i gjennomsnittlig månedslønn. De hadde en økning på 1,1 prosent, som vil si 700 kroner opp i lønn fra 64 900 kroner i 2012.


Den høyeste prosentvise økningen hadde omsorgsarbeidere og hjelpepleiere. Deres lønn gikk opp 3,9 prosent: Fra 33 100 kroner i 2012 til 34 400 i år.


Lønnsmålingen gjøres 1. oktober hvert år uavhengig av tidspunkt for når resultater fra lønnsoppgjørene gjelder. Dette kan påvirke lønnsendringene i statistikken.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse