fbpx Sverger til lokale forhandlinger Hopp til hovedinnhold
Lønnsoppgjøret 2014:

Sverger til lokale forhandlinger

Behovet for kompetanse og rekruttering av spesielle yrkesgrupper vil være viktig for arbeidsgiverne under lønnsoppgjøret. Løsningen deres er større pott til lokale forhandlinger.

De tre arbeidsgivsgiverorganisasjonene i offentlig sektor - KS, Spekter og staten - er enig med Unio om behovet for kompetanse, men avviser at det kun er penger som vil gjøre rekrutteringen enklere. Det ble klart da arbeidsgiverne deltok på Unios tariffkonferanse i forkant av vårens lønnsoppgjør.

 

Lokale utfordringer

– Regjeringen er opptatt kompetanse og utdanningsgruppene, men det er de lokale arbeidsgiverne som kjenner utfordringene best. Derfor ønsker vi en større pott til lokale lønnsdannelser, sa personaldirektør i Staten, Merethe Foss Liverud.

Det samme mener Spekter og KS.

– Spekter har i flere oppgjør ønsket å prioritere spesialsykepleiere framfor sykepleiere i det sentrale oppgjøret. Men hva hjelper det når andre toneangivende parter i lønnsoppgjøret prioriterer likelønn og lavtlønnede når det forhandles sentralt? Vårt svar er lokale forhandlinger, sa sjefsøkonom Stein Gjerding i Spekter.

Direktør for arbeidsliv i KS, Per Kristian Sundnes, var også helt klar på dette punktet.

– Mange kommuner sliter med å rekruttere og beholde mange forskjellige yrkesgrupper, ikke bare sykepleiere. Utfordringene er forskjellige fra kommune til kommune og vil best bli løst gjennom lokale lønnsforhandlinger.

 

Ikke bare lønn

Videre mener KS at det er viktig å spille på andre ting enn lønn i framtida for å rekruttere og beholde nødvendig kompetanse.

– Lønn er ikke det eneste. Heller ikke det beste kortet å spille ut. Å satse på gode faglige miljø og tilbud om etter- og videreutdanning vil komme alle til gode, både ansatte, arbeidsgiver og ikke minst pasientene, ifølge Sundnes.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse