fbpx Sykepleierne får 13 500 i snitt Hopp til hovedinnhold

Sykepleierne får 13 500 i snitt

- Det ble et akseptabelt forhandlingsresultat i KS, sier nestleder i NSF, Solveig Kopperstad Braseth.

Det ble enighet i lønnsforhadlingene mellom KS og Unio. Det alle nå lurer på er hva forhandlingene betyr for hver og en i kroner og øre. I snitt viser NSFs utregninger at sykepleierne i snitt får en lønnsøkning på kroner 13 500.


Mer å hente lokalt

NSF mener resultatet av KS oppgjøret ble akseptabelt. Nestleder Solveig Kopperstad Bratseth, minner om at forhandlingene ikke er helt over.

 – Det er satt av en pott til de lokale forhandlingene på 1 prosent. Det vil i snitt gi ytterligere 4000 kroner i lønnsøkning. I tillegg er det avtalt at dersom lønnsveksten i frontfaget blir høyere enn i KS, skal denne forskjellen kompenseres i 2015, sier Kopperstad Bratseth.

Partene har i avtalen sagt at lederne skal prioriteres i de lokale forhandlingene.


Prosent eller kroner?

Sykepleiere får enten 2,15 prosent , eller 8 500 kroner. Partene ble nemlig enige om at ingen skal få mindre enn 8 500 kroner i lønnsøkning.

Det betyr det at dersom 2,15 prosent av din nåværende lønn er mindre enn 8 500 kroner, får du kronebeløpet.

Du må tjene over 395 000 kroner for at prosentsatsen skal gi deg mer enn 8 500 kroner.

Sykepleiere i kommunal sektor er sikret omtrent de samme minstelønnssatsene som NSF fikk til i sykehusene over en toårs periode.

- Oppgjøret sender derimot ingen tydelige signaler om at arbeidsgiver ønsker å satse på sykepleiere, til tross for en allerede vanskelig rekrutteringssituasjon, sier Kopperstad Bratseth.

Minstelønn

I tabellen under kan du se minstelønnsatsene som vil gjelde for sykepleiere, spesialsykepleiere og sykepleiere med master fra 1. mai i år.

Minstelønnen har frem til årets lønnsforhandlinger vært 356 000 kroner for en sykepleier med 0 års ansiennitet. Nå er den hevet til 364 500 kroner.

 

 

To oppgjør i ett

- Vi har forhandlet oss frem til enighet også om neste års oppgjør, sa KSs direktør for arbeidsliv, Per Kristian Sundnes på en pressekonferanse tidligere i dag.

Det betyr i praksis at partene er blitt enige om hvor mye ekstra du skal få i lønningsposen også neste år.

Hvis du lurer på hvor mye du minst får å rutte med i 2014, tar du lønnen du har i dag, plusser på med 2,15 prosent (eller 8 500 kroner). For å finne ut hva du får i 2015, tar du lønnen du vil få i 2014 og plusser på kronebeløpet ut fra ansiennitet (se tabellen under)

Når du har lagt alle tallene sammen har du funnet ut hvor mye du minst vil tjene. Husk at i tillegg kommer lokale forhandlinger.

 

 





0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse