fbpx Nå blir det fotside uniformer Hopp til hovedinnhold

Nå blir det fotside uniformer

Bilde viser to gamle sykepleieruniformer

Nye uniformer skal gjøre det enklere for pasientene å skille mellom de forskjellige yrkesgruppene som jobber på sykehus.

Det er NSF som har tatt initiativ til å opprette en arbeidsgruppe som nå har lagt frem forslag om hvordan uniformer for leger, sykepleiere, helsefagarbeider/hjelpepleier, og fysioterapeuter og ergoterapeuter skal se ut.


For pasientenes skyld

Bildet viser Eli Gunhiold By i gammel uniform

- Pasientene tror de snakker med en lege, mens de kanskje snakker med en sykepleier. Vi har kommet frem til at dette kan løses på en enkel måte gjennom uniformer som tydelig skiller de ulike yrkesgruppene, sier Eli Gunhild By.


Ny design

Organisasjonene har allerede kontaktet designere, og fått inn forslag til uniformer. Alle fagorganisasjonene har selv plukket ut de uniformene de ønsker at deres medlemmer skal bære.

Vi har klart å bli enige og håper politikerne følger opp med å innføre det nye regimet, sier By.


Starter i mai

Forbundslederen mener dette kan øke pasientsikkerheten. I første omgang vil dette bare gjelde helsepersonell som jobber på sykehus og dersom politikerne støtter opp, vil ordningen starte ved noen utvalgte sykehus allerede i mai måned.


Ikke i kommunene

- Hvorfor er ikke kommunene tatt med?

- Det er et problem at leger, fysioterapeuter og ergoterapeuter nesten er fraværende. Da er det så å si bare sykepleiere og helsefagarbeidere igjen, sier By.

Et annet problem By trekker frem, er at det i helgene er så få sykepleiere og hjelpepleiere på jobb, at uniformering ikke vil være til særlig hjelp for pasienter og pårørende.


Tilbake til røttene

- Hva har dere lagt vekt på når dere vurderte ny sykepleieuniform?

- NSF vil gjøre det tydelig at vi er sykepleiere. Hva er det folk tenker på når de tenker på sykepleier? Jo, Florence Nightingale. Vi har derfor valgt å gå tilbake til våre røtter og velge fotsid uniform med hodeplagg som både kan aksepteres av muslimske kvinner som vil skjule håret av religiøse grunner, og som er moteriktig nok til at andre kvinner finner det praktisk, sier By.


Menn i sivil

- Hva med mennene?

- Det er ikke noe stort problem fordi det er så få menn i yrket. I stedenfor å lage egne uniformer for menn, forslår vi at de overføres til administrative stillinger. Da kan de gå i sivile klær, sier By.

Etter det Sykepleien kjenner til, vil den nye legeuniformen for kvinner se slik ut:

Bilde av hvit uniformsoverdel

Hva synes du om de nye uniformene?

I første omgang vil dette bare gjelde helsepersonell som jobber på sykehus
Eli Gunhild By

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse