fbpx Bra å reise tidlig hjem Hopp til hovedinnhold

Bra å reise tidlig hjem

Bildet viser kvinne og baby.
POSITIVT: Å få besøk av jordmor hjemme oppleves som positivt. Foto: Colourbox

Barselkvinner som reiser raskt hjem etter fødselen er mer fornøyd med oppfølgingen de får, enn dem som blir igjen på sykehuset.

Det viser to brukerundersøkelser som Kvinneklinikken i Bergen har gjennomført.

Undersøkelsene er gjennomført blant kvinner som har benyttet seg av Jordmor i hjemmet-tilbudet og blant kvinner som ble igjen på Kvinneklinikken (KK) og dro tilbake på Barselpoliklinikken for nødvendig oppfølging etter fødselen.

Her er noen funn fra undersøkelsene:

  • KK opplever færre store vekttap hos nyfødte blant dem som benytter Jordmor i hjemmet-tilbudet, enn hos dem som blir liggende lenger på sykehuset og kommer tilbake på Barselpoliklinikken for undersøkelser.
  • Kvinner som reiser tidlig hjem og får besøk av jordmor hjemme, sier at de kommer raskere og bedre i gang med amming.
  • Det er flest andregangsfødende som har benyttet seg av Jordmor i hjemmet-tilbudet (80 prosent), men av de førstegangsfødende (20 prosent) var alle like fornøyde med oppfølgingen som de flergangsfødende.
  • Alle de spurte ville ha benyttet seg av tilbudet igjen. 

Kilde: helse-bergen.no

Artikkelen er også publisert i Jordmora nr. 1-2016

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.