fbpx Regjeringen vil tillate flere typer bruk av narkotika i sprøyterom Hopp til hovedinnhold

Regjeringen vil tillate flere typer bruk av narkotika i sprøyterom

Bent Høie (H) leder av helse- og omsorgskomiteen på Stortinget.

I dag er det bare tillatt med sprøyter og heroin på sprøyterommene i Norge. Nå kan dette bli endret.

Det sa helseminister Bent Høie (H) under et besøk på Strax-huset og sprøyterommet i Bergen mandag, skriver Bergensavisen.

I dag er det bare lov å sette sprøyter med heroin i norske sprøyterom. Dette gjør at de som enten røyker heroin eller bruker andre rusmidler, ikke kan bruke disse fasilitetene.

Forslag sendes mandag

– Vi sender i dag ut et forslag om lovendring av sprøyteromsloven til et brukerrom. Vi foreslår å åpne for injisering av andre stoffer enn heroin, samt for røyking av heroin, sier Høie.

Han understreker at formålet med loven er å redusere antallet overdoser.

Miljøminister Ola Elvestuen (V), som også var med på besøket, påpeker at verden har endret seg siden sprøyteromsloven ble vedtatt.

– Dette er et forslag om endring i lovverket, og så blir det opp til hver enkelt kommune om de vil benytte seg av det, sier han.

Tidligere nei fra Høyre

En endring av sprøyteromsloven er nedfelt i regjeringens Jeløya-plattform. Forslaget skal nå sendes ut på høring. Behandlingen av lovforslaget vil ta rundt ett år.

Forslaget om å endre loven for å tillate andre rusmidler ble også diskutert i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget i fjor vår. Den gang stemte Høyre ned forslaget.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse