fbpx Forsvarer bruk av legestudent i ansvarsvakt som sykepleier Hopp til hovedinnhold

Forsvarer bruk av legestudent i ansvarsvakt som sykepleier

Bildet er en skjermdump av en tidligere sak på Sykepleien

Ledelsen mener det er akseptabelt.

Det sier enhetsleder Torbjørg Sandberg og avdelingsleder Sigrid Bjørge til Adresseavisen [for abonnenter].

De er ledere på Tempe helse- og velferdssenter i Trondheim. Her går en legestudent ansvarsvakter som sykepleier i sommer, og det har fått Norsk Sykepleierforbund (NSF) til å reagere sterkt. NSF vil melde saken til Helsetilsynet og vurderer politianmeldelse. Sykepleien omtalte saken først.

Mener det er forsvarlig

– Denne legestudenten er satt opp til å ha åtte overordna ansvarsvakter helt alene, noe han ikke har autorisasjon til, sa hovedtillitsvalgt for NSF i Trondheim, Torbjørn Solberg til Sykepleien.

Her kommer det også frem at legestudenten ikke snakker norsk.

Men overfor Adressa sier lederne Sandberg og Bjørge at situasjonen er misforstått. De sier at legestudenten snakker dansk, og at kommunikasjon ikke er et problem. De presiserer også at han ikke jobber som autorisert sykepleier, men at han har ansvarsvakt.

– Vi lagde i utgangspunktet en godkjent sommerturnus, men så skjedde det noe uheldig. Det er ekstra vanskelig og sårbart å rekruttere sykepleiere om sommeren, sier Bjørge til Adresseavisen.

Hun viser til at det er tre andre på jobb, og at legestudenten har Trygghetspatruljen, som har en sykepleiebil som er bakvakt for sykehjem, helse- og velferdssenter, i bakhånd. Dermed mener hun praksisen er akseptabel og forsvarlig. Bistand fra legevakten kommer i tillegg.

Mener det ikke er forsvarlig

Men plasstillitsvalgt på Tempe, Ann-Elin Kolberg, sier kommunen må sette inn tiltak umiddelbart for å rekruttere flere sykepleiere.

– Krisen oppstår hver sommer og er i økende grad gjeldende hele året. Det er på ingen måte forsvarlig.

Torbjørn Solberg, hovedtillitsvalgt for NSF i Trondheim kommune, kritiserer ifølge Adressa kommunen for å dytte ansvaret for rekruttering over på avdelingsledere og enhetsledere. Rådmann Helge Garåsen, som er kommunaldirektør for helse og velferd, avviser at kommunen ikke tar situasjonen på alvor.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse