fbpx Helsetilsynet vil bøtelegge Haukeland etter at seksåring døde Hopp til hovedinnhold

Helsetilsynet vil bøtelegge Haukeland etter at seksåring døde

Bildet viser det nye barne- og ungdomsykehuset på Haukeland
ANBEFALER BOT: Helsetilsynet vil bøtelegge Haukeland universitetssjukehus, mens de under tvil vil frikjenne legen. Bildet er fra barne- og ungdomsklinikken ved Haukeland. Foto: Jiri Havran

Helsetilsynet vil straffe Haukeland universitetssjukehus etter at feilbehandling av seksåring førte til dødsfall.

Seks år gamle Djabrail Sulejmanov døde i fjor etter å ha fått feil sprøyte i forbindelse med kreftbehandling på sykehuset.

Politiets etterforskning av saken har avdekket at et liknende tilfelle skjedde på sykehuset i 1999, ifølge  NRK. Da var det en mann i tjueårene som fikk feil medikamenter under sin cellegiftbehandling på Haukeland, og de pårørende søkte erstatning fra sykehuset etter at mannen døde som følge av feilbehandlingen.

Forvekslet cellegiftsprøyter

Helsetilsynet ble tidligere i år bedt av politiet om en vurdering av Djabrail-saken. Ifølge svarbrevet, som NRK har fått innsyn i, anbefaler Helsetilsynet å bøtelegge helseforetaket, mens de under tvil vil frikjenne legen.

Seks år gamle Djabrail, som led av hjernesvulst, døde som følge av at legen som behandlet ham, forvekslet to cellegiftsprøyter. Den ene skulle settes i hjernen og den andre i blodårene, men feil sprøyte ble satt i hjernen. Etter tre uker i koma døde seksåringen.

OUS-sak

Tidligere i år konkluderte Statens helsetilsyn med at Oslo universitetssykehus ikke hadde sikret forsvarlig helsehjelp til barn som blir behandlet med cellegift. Det skjedde etter at et barn fikk dobbel dose med lomustin. Feilen fikk ikke alvorlige konsekvenser for barnet.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.