fbpx Ble nektet sykepleierrekord fordi hun ikke hadde kjole Hopp til hovedinnhold

Ble nektet sykepleierrekord fordi hun ikke hadde kjole

Jessica Anderson

Men nå har Guinness snudd.

Jessica Anderson satte ny rekord for  raskeste maraton i sykepleieruniform da hun løp London Marathon på tiden 3 timer, 8 minutter og 22 sekunder den 28. april. Men hun fikk ikke godkjent rekorden, fordi hun løp med bukser.

«Jeg tok et bevisst valg om å løpe i uniformen min, og jeg visste at rekordforsøket ikke ville bli godkjent», skriver hun på Instagram.

«Det fins ulike sykepleieruniformer, men en ting de har felles, er at de er laget for profesjonelle kvinner og menn som gir omsorg til mennesker på ulike måter, over hele verden», fortsetter hun.

«Jeg ville gjort profesjonen min en bjørnetjeneste ved å stille i et fancy kjolekostyme.»

Perset med 32 sekunder

Anderson, som jobber på et sykehus i London, løp i mål 32 sekunder raskere enn forrige rekordholder fra 2015. Hun var iført mørkeblå og posete uniform, den hun til vanlig bruker i sykepleierjobben på et sykehus øst i London.

At hun ikke fikk godkjent rekorden, fordi uniformen hadde bukser, fikk stor oppmerksomhet langt utenfor Storbritannia. Anderson ga Guinness et stikk ved å kommentere seiersbildet slik på Instagram : «Dette er sånn den raskeste kvinnelige maratonløperen i sykepleieruniform faktisk ser ut».

– Var utdatert

Det tok noen dager, så svarte Guinness at selskapet endret vilkårene. Og innrømmet at reglene er utdaterte, uriktige og reflekterer en stereotypi de på ingen måte ønsker å hevde. Derfor gir de Jessica Andersen Guinness-rekord for den raskeste maratonløperen ikledd sykepleieruniform.

Og ikke bare det: Guinness World Records vil ikke lenger tillate kjolekostymer i denne kategorien, men vil komme med retningslinjer som reflekterer antrekket som sykepleiere, i Storbritannia og verden over, bruker.

Urettferdig?

Dette blir likevel ikke møtt med jubel hos absolutt alle: At hun brukte bukser, og ikke skjørt, ga henne kanskje fordel under løpingen. Dermed kan det ha vært urettferdig overfor den hun tok rekorden fra – som løp i skjørt – slik én kommenterte på Guinness' egne sider.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse