fbpx NSF Student: – Å gi ekstra poeng har vist seg å fungere Hopp til hovedinnhold

NSF Student: – Å gi ekstra poeng har vist seg å fungere

Årsmøte NSF Student 2019

NSF Student er storfornøyd med at forbundsstyret spiller på lag med studentene.

NSFs forbundsstyre vedtok 17. juni å støtte ekstrapoeng til underrepresentert kjønn på sykepleierutdanningen.

Les her: NSF vil beholde kjønns­poeng ved studieopptak

Aune-utvalget vil fjerne kjønnspoeng

NSF Student er uenig med anbefalingene i «NOU 2020:3 Ny lov om universiteter og høyskoler». Der foreslås det at muligheten for å gi tilleggspoeng basert på kjønn fjernes fra dagens regelverk.

– I vårt høringssvar til NOU-en var NSF Student klare på at vi er uenige med Aune-utvalget, som ønsker å fjerne kjønnspoeng. Det er veldig gledelig å se et forbundsstyret også stiller seg bak denne saken, og ser at det er et behov for å beholde dette tiltaket i høyere utdanning. Vi trenger en mer kjønnsbalansert sammensetning innenfor sykepleieprofesjonen, sier nestleder i NSF Student Martin Wichstad.

To ekstra poeng

Nå har altså forbundsstyret i NSF vedtatt å støtte studentenes syn.

– Vi ønsker at det gis to ekstrapoeng til underrepresentert kjønn som utgjør mindre enn 20 prosent av studentmassen, sier Wichstad.

– Er dere fornøyde?

– Ja, jøss! Vi er storfornøyde med å ha et forbundsstyre som viser tydelig at de ønsker å spille på lag med studentene. Dette setter vi stor pris på, sier han.

Wichstad håper nå at Aune-utvalget ikke får gehør for å fjerne dette tiltaket.

– Å gi ekstra poeng har vist seg å fungere. Ser man lenger frem i tid, ønsker vi at dette er et tiltak som blir innført ved flere utdanningsinstitusjoner enn ved Universitetet i Agder og Lovisenberg Diakonale Høgskole, som har innført tilleggspoeng i dag, sier han.

(Se tabell nederst i saken.)

Ikke ideelt

NSF Student mener at NSFs vedtak gir dem en større politisk slagside i saken.

– Samtidig ønsker vi også en tidligere innsats for å gi informasjon om sykepleierprofesjonen til de yngre guttene og jentene som finnes, sier Wichstad.

Han mener at tiltak som settes inn ved høyere utdanning, er symptomatisk på et større problem. Tiltak bør rettes inn på tidligere skoletrinn.

– Kjønnspoeng er ikke et ideelt virkemiddel, men det har vist seg å ha en funksjon, sier Wichstad.

Kjønnspoeng virker

– Vi ser tydelig at Lovisenberg og UiA har flere mannlige søkere, og flere mannlige studenter enn de andre studiestedene som tilbyr sykepleie i Norge. Det er ikke nødvendigvis slik at disse har behov for kjønnspoengene, men det setter en presedens om at menn er ønsket på studiet, sier Wichstad.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse