fbpx 89 kommuner får bare ett vaksineglass denne uken Hopp til hovedinnhold

89 kommuner får bare ett vaksineglass denne uken

bildet viser et hetteglass med koronavaksine

Samtlige norske kommuner mottar vaksiner denne uken. Men 89 av dem mottar bare ett glass, viser tall fra Folkehelseinstituttet (FHI). Ett glass tilsvarer fem doser.

Til nå er vaksineleveransene som har kommet til Norge, blitt fordelt likt mellom alle kommunene, basert på andel eldre. Det gjøres selv om noen kommuner knapt har smitte, mens andre sliter med store utbrudd.

Vaksinerer der folk er

– Vi har valgt en modell der vi bruker kommunene. Det er viktig at vi vaksinerer folk der de er. Men vi har et stort og langstrakt land, så det gjør logistikken krevende, sier overlege Are Stuwitz Berg i FHI til TV 2.

Norges vaksinestrategi har fått kritikk for å være langsom og lite effektiv. Kommuneoverlege i Bodø, Kai Brynjar Hagen, har uttalt til VG at han synes man skulle gitt vaksinene til steder med høyere smittetrykk først.

Danmark vaksinerer etter sentral modell

Andre land har valgt å be folk om å reise inn til storbyene for å bli vaksinert. I Danmark, som har en mer sentralisert strategi, er over 115 000 personer vaksinert så langt. Norge har til sammenligning vaksinert 20 000.

Sjekk hvordan din kommune ligger an med vaksineringen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse