fbpx Curt A. Lier er NSFs nye forhandlingssjef Hopp til hovedinnhold

NSF får ny forhandlingssjef

Curt A Lier

Curt A. Lier (57) blir ny forhandlingssjef i Norsk Sykepleierforbund når han i juni tar over etter Harald Jesnes, som går av med pensjon i april.

Curt André Lier kommer til Norsk Sykepleierforbund (NSF) fra jobben som forhandlingsleder og advokat i arbeidsgiverorganisasjonen NHO Luftfart.

– Han er en erfaren leder og forhandler med kompetanse innenfor blant annet organisasjonsarbeid, arbeidsliv og tariff. Han er utdannet jurist med advokatbevilgning, har videreutdannelse i ledelse og organisasjonsutvikling og sjefskurs fra Forsvarets høgskole, sier generalsekretær i NSF, Olaug Flø Brekke.

Tidligere fagforeningsleder

Lier var seksjonssjef og politiinspektør ved Oslo politidistrikt da han gikk inn i fagforeningsarbeid. I 2010 ble han valgt til leder i Juristforbundet og i 2012 til forbundets første president, en funksjon han hadde i seks år.

Inntil november 2018 hadde Lier vært fagforeningsleder i 14 år, blant annet som leder for Politijuristene og forhandlingsleder i Akademikerne.

– Hjertet mitt er på arbeidstakersiden

– Hvordan blir det å skifte side ved forhandlingsbordet fra arbeidsgiver- til arbeidstakersiden?

– Det blir ikke så vanskelig, for det er på arbeidstakersiden jeg har vært største delen av min karrière. Det har vært fint å være på arbeidsgiversiden, men jeg føler meg mest hjemme på arbeidstakersiden. Det er der hjertet mitt er, sier Lier til Sykepleien.

Sønn av etterforsker

Curt André Lier var partner og daglig leder i advokatfirmaet Barneadvokatene DA fra november 2018 til januar 2020. Han er bror av krimforfatter Stein Morten Lier og sønn av privatetterforsker og tidligere etterforskningsleder i Oslo-politiet Leif A. Lier. (Kilde: Wikipedia)

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse