fbpx Transpersoner i møte med Rikshospitalet: – Du får sykt ubehagelige spørsmål Hopp til hovedinnhold
SE VIDEO: Mathilde Decaen Fossheim, leder i PKI, opplevde at ved å opptre feminint og møte opp i kjole ga fortgang i hennes utredning av inkongruens. Isak Bradley valgte å fjerne brystene på en privat klinikk etter flere år med utredning på Rikshospitalet uten å få toppkirurg. Video, klipp & regi: Siv Johanne Seglem. Private opptak av Isak Bradley: Joakim Eide. Research: Siv Johanne Seglem og Kari Anne Dolonen. Videografikk og design: Hilde Rebård Evensen

«Sykt ubehagelige spørsmål» (1:7)

Mange transpersoner forteller at de har følt seg presset til å svare på svært intime spørsmål om sexlivet når de utredes for kjønnsinkongruens på Rikshospitalet. Isak Bradley og Mathilde Decaen Fossheim trodde svarene deres avgjorde om de fikk kjønnbekreftende behandling eller ikke.