fbpx Sykepleierstudent Malin klar for OL-innsats Hopp til hovedinnhold

Sykepleierstudent Malin klar for OL-innsats

PÅ PLASS I JAPAN: Malin har praksis igjen av sykepleierutdannelsen og satser fortsatt på en håndballkarriere, men når den tar slutt, er det sykepleie som gjelder. Foto: Jacob J. Buchard / Fædrelandsvennen. Innfelt bilde: NTB

Malin Aune Larsen (26) er på plass i Fukuoka i Japan. Hun er reserve til OL-troppen i håndball og har bare praksis igjen av sykepleierutdannelsen.

Malin fra Ranheim, har en flott karriere på håndballbanen. Hun har vært med i tre EM (2016, 2018, 2020) og VM i 2019. Hun har skåret over 130 landslagsmål på 70 kamper, ifølge håndballforbundets tall. I år var hun med da Vipers vant mesterligaen for 2020/2021.

– Hvor kommer sykepleie-interessen fra?

– Jeg har alltid hatt lyst til å jobbe med mennesker. Jeg syntes sykepleieryrket virket veldig spennende, og flere i familien min jobber innenfor yrket. Etter at jeg begynte å studere sykepleie, ble interessen enda større, og jeg er veldig fornøyd med yrkesvalget mitt, forteller Malin, mens hun sitter på flyet til Japan tidligere denne uken.

Har igjen praksis

Malin er ikke helt ferdig med studiene ennå. Hun har studert i fire år på UiA i Kristiansand på deltid, kombinert med toppidrett, og har dermed vært avhengig av å bruke flere år på å fullføre studiet. Hun har noen praksisperioder igjen før hun er helt ferdig utdannet. 

– Hvordan har det vært å kombinere studier og elitehåndball?

– Å studere krever mye planlegging og koordinering i en hverdag med mye trening, kamper og reiser. Samtidig synes jeg det er veldig godt å fokusere på litt andre ting enn bare håndball hele tiden, skriver Malin.

– Jeg vil si at det er utfordrende, men samtidig veldig givende og viktig. Håndballkarrieren varer ikke for alltid, derfor er det viktig å kunne ha noe givende å falle tilbake på den dagen jeg legger opp.

– Jeg er veldig takknemlig for all hjelpen jeg har fått, forteller Malin.

BIDRO: Når håndballen i Vipers og på landslaget stoppet opp, tok sykepleierstudent Malin Aune Larsen vakter på psykiatrisk avdeling på sykehuset i Kristiansand. Foto: Jacob J. Buchard / Fædrelandsvennen

Hvordan tror du håndball-laget til Norge gjør det i OL? 

– Jeg håper og tror vi har store sjanser for å ta gull, skriver Malin.

Du er to flytimer unna Tokyo, i Fukuoka. Hvordan skal du og de andre reservene forberede dere best mulig? 

– Vi skal være der og trene og holde oss klare dersom det skulle være behov for et bytte.

Japan og smittesituasjonen

Smittesituasjonen er lavt økende i Japan. Hvilke retningslinjer har dere fått eller får dere rundt dette?

– Vi må forholde oss til strenge smittevernregler, som vanlig, og oppholder oss stort sett for oss selv utenom på kampene, skriver Malin. 

– Norske OL-utøvere har fått tilbudt vaksinen, så jeg er vaksinert. 

Testet Vipers

Malin forteller at hun har hjulpet til med koronatesting og bidratt der hun kan på klubblaget Vipers, hvor hun har vært de siste fire årene.

På landslaget er det landslagets helsepersonell som styrer testingen, laget har med eget helsepersonell til OL.

– Hvordan reagerte du da du hørte at det ikke blir noen tilskuere i OL? 

– Med den smittesituasjonen verden har vært igjennom nå, så kom det ikke som en overraskelse på meg. Det er ikke den samme stemningen i hallen uten publikum, så det er selvfølgelig veldig kjipt. 

Når OL er over, reiser Malin til Bucuresti, hennes nye klubb, i Romania.

– Det stemmer. Jeg flytter nedover nå mot slutten av sommeren og gleder meg veldig.

Norges OL-kamper i håndball

Håndballjentene er i gruppe A, og spiller sin første kamp 25. juli kl. 09.15 norsk tid. Fra hver gruppe går fire av seks lag videre til kvartfinaler. Finalene spilles 7.–8. august.

  • 25.07 kl. 09.15 Norge – Sør-Korea
  • 27.07 kl. 12.30 Angola – Norge
  • 29.07 kl. 09.15 Montenegro – Norge
  • 31.07 kl. 14.30 Norge – Nederland
  • 02.08 kl. 14.30 Norge – Japan

Norges kamper under OL blir sendt på TVNorge og Discovery+

Kilde: Håndballforbundet

Les også:
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.