fbpx Pensjonist Margunn Omtvedt skal fortsatt få jobbe uten å tape på det Hopp til hovedinnhold

Pensjonist Margunn Omtvedt skal fortsatt få jobbe uten å tape på det

Regjeringen forlenger avtalen om vanlig lønn for pensjonerte jordmødre og sykepleiere i seks måneder.

– Det er helt uaktuelt for meg å gå ned i lønn og gjøre det samme i en travel hverdag, sier jordmor og pensjonist Margunn Omtvedt i et intervju med Sykepleien.

Les også: Forskrift går ut 1. januar: Margunn vil gjerne jobbe, men ikke for pensjonistlønn

Forlenges med seks måneder

I dag, fredag, kom imidlertid regjeringen med beskjed om unntaket fra avkortingsreglene skal fortsette for pensjonert helsepersonell som ønsker å jobbe.

Som følge av koronapandemien ble det innført en unntaksregel som gjør det mulig for pensjonister å komme tilbake i jobb uten at pensjonen blir avkortet. Unntaket gjelder nå ut 2021, men det bør forlenges et halvt år, mener regjeringen.

– Koronapandemien har ført til store ekstrabelastninger for norsk helse- og omsorgstjeneste. Derfor foreslår vi nå å forlenge ordningen frem til juli 2022 for pensjonert helsepersonell slik at de kan bistå helse- og omsorgstjenesten uten at pensjonen blir avkortet. Pensjonert helsepersonell gjør en viktig jobb, og deres innsats betyr mye i den pressede situasjonen vi er i nå, sier arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik (Ap).

Legene kan jobbe mer enn jordmødrene

Dersom regjeringen ikke hadde forlenget denne avtalen, ville det betydd at Margunn Omtvedt kun kunne jobbe 80 timer i kvartalet. Jobber hun mer enn dette, må hun over på pensjonistlønn.

– I kroner og øre ville det bety et tap per dagvakt for meg på 1100 kroner.

En annen ting hun opplever som urettferdig, er at legene kan jobbe dobbelt så mye som jordmødrene før de må over på pensjonistlønn.

Forhandlingssjef i Legeforeningen, Hanne Gillebo-Blom, sa i et tidligere intervju med Sykepleien følgende:

– For sykehusleger gjelder det en spesialregel om at de kan jobbe inntil 168 timer per kvartal uten at å få avkorting av pensjonen. Dette gjelder totalt sett, ikke per arbeidsgiver.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse