fbpx «Sykepleierne» er kåret til årets navn Hopp til hovedinnhold

«Sykepleierne» er kåret til årets navn

Leder i Norsk sykepleierforbund Lill Sverresdatter Larsen tok i mot prisen på vegne av landets sykepleiere. I bakgrunnen (f.v.) Gaute Børem, Rolf André Oxholm, Tom Ole Hagen, Ragnhild Nyhagen og Hedda Skyrud.

«Sykepleierne» er stemt frem som årets navn av Dagbladets lesere.

Erling Braut Haaland og Jens Stoltenberg var blant de nominerte som måtte se seg slått av sykepleierne i Dagbladets kåring.

– Hyggelig anerkjennelse

– Det er en veldig hyggelig anerkjennelse fra folket, og et viktig signal til politikerne, sier intensivsykepleier og tillitsvalg i Norsk Sykepleierforbund (NSF) Rolf André Oxholm til Dagbladet.

Han var til stede da leder i NSF Lill Sverresdatter Larsen mottok prisen Årets navn fra Dagbladet, på vegne av norske sykepleiere.

– Overrasket

Lill Sverresdatter Larsen sier til Sykepleien at prisen kom som en overraskelse.

– Jeg visste om nominasjonen, men jeg ble overrasket da Dagbladet ringte og fortalte at sykepleierne vant, sier hun.

Larsen har fått gratulasjoner og meldinger fra fjern og nær etter at det ble kjent at sykepleierne er årets navn.

– Hva skriver de?

– At det er vel fortjent. Jeg synes det er ekstra fint at dette er en pris som stemmes frem av folket. Det er en flott anerkjennelse av sykepleiernes kompetanse. Det betyr at befolkningen mener vi er viktige, sier hun.

Ingen rød løper

Nå mener Larsen det er på tide at politikerne ser det samme som resten av folket, og rasker på med å sette inn tiltak for å beholde og rekruttere flere sykepleiere.

– Var det prisutdeling med rød løper?

– Haha. Nei, det var det ikke. Men jeg er blitt lovet at vi skal ha en sammenkomst i Dagbladets lokaler så snart restriksjonene tillater det. Vi spøkte litt rundt hvilket år vi er i da, sier forbundslederen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse