fbpx Flere sykehusbygg på Sør- og Østlandet blir utsatt Hopp til hovedinnhold

Flere sykehusbygg på Sør- og Østlandet blir utsatt

Sørlandet Sykehus i Kristiansand
UTSATT: Planlagte bygg ved Sørlandet sykehus blir utsatt minst ett år. Foto: Tor Erik Schrøder/NTB

Mjøssykehuset, nytt akuttbygg ved Sørlandet sykehus og siste del av utbyggingen av Sunnaas sykehus er blant prosjektene som blir utsatt i Helse Sør-Øst.

Det går fram av helseforetakets økonomiske langtidsplan, som ifølge NRK ble vedtatt onsdag formiddag.

Oppstart av Mjøssykehuset og nytt akuttbygg ved Sørlandet sykehus i Kristiansand blir utsatt med ett år, ifølge planen. Siste del av utbyggingen av Sunnaas sykehus på Nesodden utsettes med fem år til 2028, mens nytt stråle- og somatikkbygg ved Sykehus Østfold på Kalnes bygges trinnvis slik at stråle-delen utsettes i to år.

I tillegg utsettes nytt kvinne- og barnesenter i Kristiansand i tre år til etter 2030.

Oslo-sykehus skal vurderes

Også en trinnvis utbygging av de omstridte, nye Oslo-sykehusene på Aker og Gaustad skal vurderes. De to sykehusene som skal erstatte Ullevål er foreløpig beregnet å koste om lag 40 milliarder kroner, ifølge NRK.

Legetillitsvalgt Christian Grimsgaard stemte imot langtidsplanen og er kritisk til at pengebruken på Gaustad og Aker rammer andre prosjekter i regionen.

– Det er store behov også i andre sykehusområder. Vi er på vei inn i eldrebølgen og trenger mer kapasitet overalt. Det blir nå satt på vent fordi prosjektene i Oslo tar mye av det vi har av oppsparte midler, sier Grimsgaard til NRK.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.