fbpx Resistent bakterie oppdaget ved Sykehuset Østfold Kalnes Hopp til hovedinnhold

Resistent bakterie oppdaget ved Sykehuset Østfold Kalnes

Sykehuset Østfold på Kalnes.

Det er oppdaget flere tilfeller av en antibiotikaresistent bakterie ved Sykehuset Østfold Kalnes. Sykehuset iverksetter flere tiltak.

Bakterien som er oppdaget flere tilfeller av, er ​Linezolid resistente enterokokker (LRE), en tarmbakterie som er del av vår naturlige tarmflora, men som er mer motstandsdyktig mot antibiotika enn det som er vanlig.

– Vi har en økende forekomst av LRE på Kalnes, og pasienter har blitt smittet mens de har vært innlagt hos oss. Vi har behandling mot bakterien, men dette er ikke en bakterie vi vil ha i sykehusmiljøet, sier smittevernoverlege Astri Lervik Larsen.

Bredspektret antibiotika

– For å behandle infeksjoner som skyldes denne bakterien, må vi ty til bredspektret antibiotika. Dette er antibiotika vi i utgangspunktet ønsker å bruke så lite som mulig av, fordi et høyt forbruk av slik antibiotika kan føre til mer antibiotikaresistens, sier Lervik Larsen.

– Ingen pasienter har hatt alvorlige infeksjoner så langt, men for å unngå at dette skjer, setter vi i verk flere tiltak for å stoppe smittespredningen, sier Lervik Larsen videre.

Håndhygiene og renhold

Blant tiltakene er økt fokus på håndhygiene og forsterking av renholdet ved sykehuset.

«Enterokokker smitter ved kontaktsmitte, enten via miljøet eller via hendene til helsepersonell. For å unngå at utbruddet utvikler seg og sprer seg til flere døgnområder er det nå svært viktig at alle medarbeidere har stort fokus på håndhygiene», skriver sykehuset på sin nettside.

– For friske personer er dette i utgangspunktet en ufarlig bakterie, men siden det er mange sårbare pasienter i et sykehus, er dette en bakterie vi vil bli kvitt så raskt som mulig, sier smittevernoverlegen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse