fbpx NSFs boliglånsavtale med DNB kom dårligst ut i undersøkelse Hopp til hovedinnhold

NSFs boliglånsavtale med DNB kom dårligst ut i undersøkelse

– Da var magefølelsen min riktig, sier sykepleier. – Vi tar denne saken på største alvor, sier avdelingssjef i Sykepleierforbundet.

Sykepleierforbundets avtale med DNB kommer dårligst ut blant Norges største fagforeninger, ifølge en undersøkelse. Det skrev næringslivsavisen E24 7. januar.

Det er forbrukertjenesten Renteradar som har undersøkt snittrentene på boliglån for 2023 for de største fagforeningene i Norge.

Unio best, NSF verst

Best ut kommer fagforeningene Unio, YS og Econa, ifølge E24. Disse har avtale med Nordea.

Verst ut kommer Norsk Sykepleierforbund (NSF), som har bankavtale med DNB.

Unio er NSFs hovedorganisasjon. 

– Alle må jo snu på krona

I desember publiserte Sykepleien denne saken: NSFs bankavtale: – Alle må jo snu på krona, kanskje er det noen som gir et bedre tilbud?

Operasjonssykepleier Sunniva Sæther lurte på om medlemmene i forbundet hennes hadde en god nok avtale for medlemmene sine i dyrtiden, og hun kontaktet Sykepleien.

– Vi er jo storkunder, og det er viktig at våre betingelser faktisk er konkurransedyktige, sa Sæther til Sykepleien.

NSF: – Vanskelig å manøvrere

Randi Moan Riiber, avdelingssjef på forsikringskontoret i NSF, sa dette til Sykepleien i desember:

– Medlemmene skal ha en rente som er bedre enn den «mannen i gata» har.

Hun viste til at det er vanskelig å manøvrere i markedet på grunn av hyppige renteendringer

– Men vi er opptatt av at medlemmene skal ha de beste betingelsene, sa Riiber.

 – Vi skal ha et snarlig møte med DNB

– Hva sier du nå, Randi Moan Riiber?

– Vi har dialog med DNB i denne saken. DNB går gjennom funnene og ser om det er riktig det Renteradar har kommet med, sier Riiber.

– NSF tar denne saken på største alvor. Vi skal ha et snarlig møte med DNB for å gjennomgå fakta. Derfor jobber DNB med dette nå.

– Skal ikke ha dårligere avtaler enn andre

Riiber fastslår:

– Våre medlemmer skal ikke ha dårligere avtaler enn andre fagforeninger.

– Er det mulig at en lavere rente kan ha tilbakevirkende kraft for NSFs medlemmer som har boliglån i DNB?

– Det kan jeg ikke si noe om ennå, sier avdelingssjef Randi Moan Riiber. 

– Da var jo magefølelsen min riktig

Og hva tenker operasjonssykepleieren på Haukeland sykehus i Bergen nå? Da Sykepleien kontaktet henne, var hun på jobb. Sunniva Sæther ringte tilbake i lunsjpausen.

– Hva syns du om at NSF-avtalen kommer dårligst ut i denne undersøkelsen?

– Da var jo magefølelsen min riktig, da, sier Sæther.

Sunniva Sæther, operasjonssykepleier

– Jeg håper forbundet tar dette til etterretning og forhandler frem en bedre avtale, sier Sæther før hun haster videre for ikke å gå glipp av matpausen sin.

Bankene har selv rapportert inn rentene

Ifølge E24 er snittrentene i Renteradars undersøkelse basert på ukentlige listepriser fra Finansportalen, som er rentene bankene selv rapporterer inn. Det vil si 52 observasjoner for hver bank og produkt.

37 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Tone Rustøen

3 måneder 3 uker siden

Heia Renteradar som fant ut dette. Venter o spenning på hva DNB svarer!

Hanne- Berit Hamre Østby

Pensjonist
3 måneder 3 uker siden

Ikke bare dårlig på lån, Etter 2 år måtte jeg bytte igjen fordi forsikringene ikke var billigere enn f.eks IF. Gjelder villa, bil og rom reise. Skuffende!!!!

Adrian

Sykepleier
3 måneder 3 uker siden

Kan anbefale å søke på KLP. Angrer ikke på at jeg byttet boliglånet dit og bandt renten til 1,94%. Husk alle ekspertene og bankene som sverget på at man ikke burde binde renten fordi det kunne blitt litt lavere, de er ikke til å stole på

Saana Aas

jordmor
3 måneder 3 uker siden

NSF bør snarest forhandle en bedre rente og bedre forsikringer for sine medlemmer! Nå er ikke NSFs medlemsfordelene konkurransedyktige på pris

hugenschmitt

sykepleier
3 måneder 3 uker siden

Normalt at en alene sykepleier presterer bedre enn den store NSB maskinen når det gjelder slike ting?

Ivan Carel Kant

Sykepleier
3 måneder 3 uker siden

Hvor mange medlemmer gjelder dette?

Eva Berg

Pensjonist
3 måneder 3 uker siden

Hurra for magefølelsen i Bergen og takk til NSF som vil forhandle godt med DNB

Vidar

Sykepleier
3 måneder 3 uker siden

Foruten innbo og reise leverer heller ikke DnB (Fremtind) markedets beste eller billigste forsikringsavtaler til NSF medlemmer. Sikkert lurt å ta et røsk i dette også når dere først skal ha et møte med DnB..

Sjur B. Hanssen

Sykepleier
3 måneder 3 uker siden

Helt riktig! Har sjekket med fem forsikringsselskap og har i dag mailet med Randi Moan Riiber, avdelingssjefen som det refereres til i artikkelen. To forsikringer flyttes til Gjensidige i morgen. Jeg sparer godt over kr 3000,- årlig ved å flytte disse forsikringene. Riber sier "Saken har vært til vurdering i Fremtind og vi kan dessverre ikke gi prisavslag. Fremtind er orientert om lavere pris i Gjensidige."

Hilde Johannessen

Sykepleier
3 måneder 2 uker siden

Reiseforsikringen er ikke den beste den heller. Har hatt gjennom NSF i over 20 år. Nå byttet jeg til IF. Billigere der
Personal på forsikringskonsernet sa at de hadde den beste forsikringen på markedet med 90 dagers reiseforsikring. Jeg har 22 feriedager i året og jobber i 100% stilling. Holder med 45 dager som er ordinær reiseforsikring. Skal nå sjekke ut innboforsikringen. Kan sikkert bytte den til IF og….Aldri hatt hus, biler, hytte, båt, barneforsikring m.m hos DnB For dyrt

Vidar

Sykepleier
3 måneder 2 uker siden

Det blir jo for dumt. NSF flagger med de beste avtaler til oss i foreningen, så leverer de ikke det. Er det uvitenhet, løgn eller latskap? Må jo kunne forvente at de presenterer nøyaktig informasjon til sine medlemmer.

Steinar Malones

Hovedtillitsvalgt Molde sjukehus
3 måneder 3 uker siden

Hvorfor går ikke NSF ut til alle bankene og ber om å få den beste avtalen de kan tilby? Vi er tusenvis av ansatte med sikker inntekt! Nå står vi som med lua i hånda. Styringsrenta er p.t. på 4,5 %, i DNB er det billigste boliglånet på 5,44 %...

Silje Schouwstra

Spesialsykepleier
3 måneder 3 uker siden

Jeg fikk lavere boliglåns-rente i en annen bank da jeg viste at jeg var medlem i NSF og til hvilke boliglånsrente jeg kunne fått med NSF. Går an å prøve seg. Antar flere banker gir fordeler også da.

Jeane

Sykepleier
3 måneder 3 uker siden

Se mer enn gjerne også på personforsikringene våre!

Ingun Åndal Bakken

3 måneder 3 uker siden

Avtaler dere har med hotell er også dårlige
Bestilte på Radisson blu og fikk bedre pris med medlemskap i annet selskap
Så dere må jobbe med dette også
Mvh

Bente I.

Spes.spl
3 måneder 3 uker siden

Jeg undersøkte boliglånsrente via finansportalen (Forbrukerrådet) pga misfornøyd m utvikl på boliglånsrente; sendte mail med link til DNB med mulighet for dem å komme med bedre rentetilbud. Svaret var: nei du er medl i NSF så det kan vi ikke. Null vilje til forhandling, attpåtil fikk jeg følelsen av at de hadde håpet de var ferdige med disse forespr ila romjulen - «men de fortsetter å ringe» sitat slutt. Jeg var nr. 19 i køen så tydelig stor pågang. Ringt opp etter totalt 45min venting og fikk dette svaret. Jeg spurte om han skjønte hvorfor folk tok kontakt ang renten, og om han og forsto at mitt kundeforhold med dette var over- dét forsto han på begge pkt.. Utrolig arroganse fra DnB og utrolig dårlig kundebehandling på alle plan. Spurte om d var bedre forhandl.muligheter om jeg ikke hadde vært via NSF men da hadde renta vært over 6%. Som svar på at vi er flere på jobb m samme avtale gj NSF men med vidt forskj renter, var svaret at d var ulike betingelser.. Jeg meldte asap overgang til annen bank med mye bedre rente (i dagens marked), med helt annen og positiv kundeservice. Forsikringer blir det neste- goodbye DNB. NSF bør kjenne din besøkelsestid med den gjengen- tror frafallet kan bli merkbart..

Kyrre Johan Bentzen

Sykepleier i stab. (Rådgiver)
3 måneder 3 uker siden

Kanskje ingen overraskelse. DNB er jo den som er blant de første bankene som er aller først ute med renteøkninger. "Mye skal ha mer", sies det. Like godt å styre unna og koble seg på bankavtalen UNIO har med Nordea.

Jeane

Sykepleier
3 måneder 3 uker siden

Undersøkte dette for noen år siden, da NSF jo er medlem av UNIO…Renten var en av de beste på markedet da, (og bedre enn avtalen DNB-NSF) men ikke forbeholdt vanlige NSF- medlemmer var beskjeden….

Eva Berqvam

Spesialsykepleier
3 måneder 3 uker siden

Skulle sjekke avtalen UNIO har m Nordea etter tips her inne . Fordeler UNIO medlem ; Nominell rente 5.19 og eff 5,36. Hørtes jo veldig bra ut. Ingen kort gebyr heller som DNB har.
Så leser jeg Rente endringer ! Joda ! Fra 21.2 så hever Nordea renten til 5.68 eff. Er vel omtrent det samme som DnB vel .. Der falt den planen ut :-(

Trine Bache

Pensjonist
3 måneder 3 uker siden

Jeg sa fra for flere år siden til ansvarlig for dette i sykepleierforbundet. Da hadde de forhandlet litt på vanlig lån, men rammelånet sto stille. Nå fikk jeg ikke overført rammelån, til ny bolig, er pensjonist uten lån, ønsket fortsatt sikkerheten. Men nei. Så nå er jeg endelig kvitt denne dyre banken og fått mye bedre vilkår annen plass. Fortsatt medlem av forbundet.

Terje Lloyd Andersen

Pensjonert sykepleier
3 måneder 3 uker siden

Selvsagt måtte det være DNB som kom dårligst ut - de er jo hovedsakelig eid av Staten.

Prince Emmanuel

Psykiatrisk sykepleier
3 måneder 2 uker siden

Jeg tok det opp NSF sentralt mange årstiden dette og fikk ikke noen bedre forklaring. Jeg valgte å flytte til annen forsikring og fikk bedre avtale. Vi bør ha kompetente folk til å forhandle avtaler enn dette.

Harald, pensjonist

Pensjonist, tidligere HTV
3 måneder 2 uker siden

Medlemmene forventer at NSF tar dette på alvor og setter krav. Et stort forbund har makt, eller?

Ståle

Intensivsykepleier
2 måneder siden

Klarer ikke NSF å skaffe gode avtaler ved å jobbe aktiv for sine medlemmer, da spør jeg meg selv, burde jeg skifte bank og si opp mott medlemskap i NSF? Da ville jeg jo komme meget godt ut. Føler medlemskapet i NSF gir lite for pengene som betales inn hver måned. Har de på toppen i NSF en spesialavtale i DNB? Som gir de større fordeler? Man kan nå lure når de ikke er villig til å se til andre banker. Vil følge opp utviklingen i saken, å forventer en tilbakemelding innen rimelig tid, om ikke ser jeg ingen fordeler i å være medlem.

Karl E B Koch

Sykepleier
3 måneder 2 uker siden

Forsøkte selv å forhandle rente med DNB, fikk beskjed om at renta til NSF medlemmer var låst, og derfor ikke kunne forhandles om.
Tok meg 2 sekunder å bestemme meg for å aldri benytte meg av NSF sin "medlemsfordeler" på bank og forsikring igjen, og flyttet derfor alle husstandens forsikringer, kontoer og fondssparinger over til konkurrerende aktør.
Savner lofavørs bank og forsikringsavtaler jeg hadde som medlem av LO.

Rita W Nyland

Pensjonist, « spes sykepleier»
3 måneder 2 uker siden

Jeg trodde at boligrenten var en sikker vinner i DnB gjennom vårt forbund.
Håper at forbundet vårt kan gjøre en bedre avtale for oss medlemmer i 2024 Vi er en mektig gjeng😂

Glenn Erik Aaeng-Brynhildsvoll

Psyk. Sykepleier
3 måneder 2 uker siden

Min nåværende bank gjennom mange bruker også Fremtind forsikring. Jeg flyttet alle mine forsikringer dit og var fornøyd med priser. I utgangspunktet er lett selskap å forholde seg til ved eksempelvis skadesaker. Men så etter noen få år ville jeg reforhandle pris etter et tilbud fra Trygg forsikring. Der ville jeg spare 5000kr på bobil. Fremtind ville ikke møte meg på dette. De svarte at det var opp til meg om jeg ville bytte. De synes ikke det var leit å miste en kunde tydligvis.
Hva bedre renteavtale angår med DnB, tror jeg det er lite å hente. NSF bør innhente og presse bedre på fra flere banker og forsikringsselskaper

Iselin

Spes.spl.
3 måneder 2 uker siden

Hei
Dette er en «skandale» NSF.. Vi medlemmer er helt avhengig av at dere som sitter å forhandler direkte med DnB/anbud - ikke takker ja til tilbud som ikke er gjennomgode. Vi stoler på at det blir gjort en knallhard forhandling for at vi får den beste dealen som er mulig å få. Jeg sier dette, da jeg er svært opptatt av privatøkonomi og har stor tillit til at de som sjekker priser er på ballen.

Fått inntrykk av at DnB og NSF mener dette skal være den beste og rimeligste boliglånsavtalen NSF medlemmer kan ha. Så viser det seg at dette ikke er tilfelle. For å si det sånn, hvis ikke DnB gir et bedre tilbud til alle som skal ha banktjenester, så tror jeg at det vil bli et stort tap. Vi er mange - nesten 130.000 medlemmer. Klart den avtalen skal være knallgod. Sikre betalere og en stødig kundegruppe.

Håper på oppfølging av saken - dette er virkig for oss alle. Skulle gjerne sittet å forhandlet fra NSF, da hadde jeg ikke gått med på noe annet, enn det absolutt best mulige. Heier på at dere er knallharde og får til bedre vilkår for denne gjengen. Takk!

Catharina Meijer

Spes. spl geriatri
3 måneder 2 uker siden

Bra med magefølelse ! Jeg har nå alltid gått ut fra at de som jobber med våre forsikrings og rente avtaler i NSF følger med og at dette er en viktig og naturlig del av jobben dems.

Catharina Meijer

Spes. spl geriatri
3 måneder 2 uker siden

Bra med magefølelse ! Jeg har nå alltid gått ut fra at de som jobber i NSF med våre forsikring og renteavtaler følger med. Dette er en viktig og naturlig del av jobben de har.

Christina

Helsesykepleier
3 måneder 2 uker siden

DNB er ikke lengre konkurransedyktig for oss medlemmer i sykepleierforbundet på boliglån eller forsikringer!!!!!

Hanne

Sykepleier
3 måneder 2 uker siden

Det er ikke gitt at man som sykepleier får lån i DNB. Vi fikk avslag på lånesøknad. Vi har begge sykepleierlønn, det er tydeligvis ikke godt nok!

kari Mangerud

Pensjonist
3 måneder 2 uker siden

Så flott at NSF "tar tak i" dette! Flott av sykepleieren som kontaktet NSF!
Jeg kontaktet Renteradar i slutten av november. De skulle sende melding til DNB. Da fikk jeg høre at DNB ville ringe meg i løpet av 14 dager angående renten. Jeg har fortsatt ikke hørt fra banken. Dette er dårlig service! Håper DNB stiller opp med bedre betingelser - og hvis ikke - at NSF går i forhandlinger med annen bank.

Nadia Otterdal

IntensuvSykepleier
3 måneder 1 uke siden

Har du troa på DnB er du enten modig eller glad I ekstrem sport 🤣🤣🤣

Reidun

Pensjonist
3 måneder 1 uke siden

Eg har to lån i DNB, eit bustadlån og eit rammelån (fleksilån). Eg hadde ca 1.5 % rente i 2020. Det er ikkje store lån, så eg rekna ikkje med så gode vilkår. Rammelånet har bittelitt betre rente. Frå den gamle banken min har eg no fått melding om at dei ikkje aukar lånerenta. Det har ikkje DNB

NSF si ulukkesforsikringa i DNB:

Etter ein yrkesskade for snart 11 år sidan, fekk eg utbetalt ein sum frå ei lita ulukkesforsikring i Gjensidige. Skaden var sett till 6.25 %, og alt over 1% blei dekka. Dvs eg fekk 5,25 % av forsikringssummen. Det same vilkåret gjaldt òg den vesle ulukkesdelen i ei gjeldsforsikring .
Frå forsikringa til NSF, derimot, fekk eg ingenting. Der var kravet/vilkåret at skaden måtte vera over 15%. DNB hadde ein såkalla garanti om at deira vilkår var best, men prata det bort då eg klagde.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse