fbpx Møre og Romsdal: Thea Beate Brevik kåret til årets sykepleier Hopp til hovedinnhold

Møre og Romsdal: Thea Beate Brevik kåret til årets sykepleier

Bildet viser Thea Beate Brevik

Thea setter etikken høyt, og overholder høye standarder innenfor akademia, ifølge juryen.

I januar kom nyheten om at sykepleier og kreftforsker, Thea Beate Brevik, ble årets romsdaling. I dag tirsdag ble hun i tillegg kåret til årets sykepleier av NSF Møre og Romsdal.

Forsket på Livmorhalskreft

Da Sykepleien intervjuet Brevik tidligere i år, sa hun følgende:

– Jeg har forsket mye på livmorhals- og brystkreftscreening. Det siste året har jeg deltatt på mange arrangementer hvor jeg har snakket om forskningen og hva folk kan gjøre selv. Det har vært populært og sikkert gjort meg og min forskning synlig for folk.

Brevik tok doktorgraden sin på livmorhals- og brystkreftscreening med avhandlingen «Educational interventions on breast and cervical cancer screening» ved Høyskolen i Molde.

Fronter sykepleiefaget

I kriteriene for å bli kåret til årets sykepleier, legges det vekt på at sykepleieren fronter faget, gjør en ekstra innsats for å opprettholde og utvikle en sykepleietjeneste og et godt læringsmiljø. I tillegg skal personen utmerke seg som inspirator for kollegaer, nyutdannede sykepleiere og sykepleierstudenter.

Dette er bare noen av kriteriene for å bli kåret til årets sykepleier. 

Stiller opp lokalt og nasjonalt

I juryens begrunnelse, sier de at Thea Beate Brevik som forsker stiller opp både lokalt og nasjonalt med sin kunnskap i sykepleiefaget. 

Hun viser hvor stort spekter og potensial man har som sykepleier, og veien man kan gå også innenfor akademia. Thea er primus motor i å fremvise helselogistikk, teknologi og innovasjon i sykepleie. Hun deler raust av sin forskning på livmorhalskreft og er genuint opptatt av kvinnehelse. Thea er en raus person som setter kolleger og studenter i fokus og er opptatt at de skal ha rom til å få utvikle seg, skriver juryen i sin begrunnelse.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse