fbpx Mann dømt for trusler mot sykepleier: – Haglet ukvemsord Hopp til hovedinnhold

Mann dømt for trusler mot sykepleier: – Haglet ukvemsord

Bildet viser Sykehuset Østfold, Kalnes

En mann i 30-årene er dømt til fengsel i 120 dager for 15 lovbrudd, deriblant gjentatte trusler mot en sykepleier.

Et gjennomgående trekk ved handlingene er at alle er begått i sterkt påvirket tilstand, skriver Søndre Østfold tingrett i dommen. 

 

Mannen var i juli i fjor innlagt på Sykehuset Østfold Kalnes. Der strevde helsepersonell med å få kontakt med ham, og en sykepleier ble tilkalt for å bistå.

Slo og sparket

Da mannen etter hvert våknet til, begynte han å slå og sparke rundt seg. Sykepleieren har forklart at de måtte bruke tvang for å holde mannen nede og beltelegge ham for å få kontroll over situasjonen. Han fikk deretter sederende behandling av en anestisilege og ble kjørt fra akuttpsykiatrisk mottak og opp på overvåkningsavdelingen. Der ble pasienten passet på av den mannlige sykepleieren.

Da mannen våknet igjen, «haglet det ukvemsord» og trusler mot sykepleieren, ifølge dommen. Sykepleieren loggførte truslene og førte dem som avvik. Det hele pågikk frem til mannen sovnet igjen flere timer senere. Sykepleieren har uttalt at han håndterer slike situasjoner ofte, og at det ikke medførte noe ubehag for ham.

Erkjenner straffskyld

Mannen i 30-årene har forklart at han ikke husker hendelsen, men at han «sikkert» har gjort det han er beskyldt for. Han mener han var i en rusutløst psykose, som skyldtes at han denne perioden injiserte amfetamin og kokain.

– Han tar dommen til etterretning og har erkjent straffskyld, sier mannens forsvarer, advokat Hans Thomas Revhaug, til Sykepleien.

Forsvareren tror ikke det blir aktuelt å anke.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse